15 Mayıs 2009 Cuma

Karikatürlü oyunlu tarih

Mustafa SARIİPEK, (DHA)

ÖZEL Marmaris Koleji’nde 6- A ve 6- B sınıflarının sosyal bilgiler dersine giren öğretmen Derya Tuncel (29), tarih konularını işlerken farklı bir yönteme başvurdu. Tarih konularını anlattıktan sonra öğrencilerine akıllarında kalanları karikatür ve çizgi roman olarak çizdirten, slayt gösterimiyle tahtaya yansıtıp drama olarak oynatan Tuncel, derslerde yüzde 100’e yakın başarı sağladı. Çocukluğunda kendisinin de tarih dersinden sıkıldığını belirten Tuncel, şunları söyledi:

"Hem öğrencilerin becerileri ortaya çıktı, hem de dersleri ezber kıskacından kurtardık. Başarı çok yükseldi, yüzde 100’e yaklaştı. Derken dersin içine tiyatro da kattık. Bazı konuları skeçler haline getirip öğrencilerimizle drama olarak oynamaya başladık. Şimdi de okul idaresiyle karar aldık. Derslerde çocukların çizdiği karikatür ve çizgi romanları dergiye dönüştüreceğiz. Derginin adını da ’Tarihikatür’ koyduk."

Öğrenciler mutlu

Sınıfta sahnelenen dramada Hitit Kralı’nı canlandıran Levent Bilgin (12), "Eğlenerek öğrendiğimiz için bilgiler aklımızdan çıkmıyor. Keşke bütün derslerimiz böyle olsa" derken, kraliçe Tavananna’yı oynayan Sude Özbek (12) de, "Eskisinin aksine artık tarih derslerini çok seviyorum" diye konuştu.

Kaynak - Hürriyet

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails