10 Nisan 2009 Cuma

Ben Çizgi Roman Okuruyum - 4 :O)



Heyt be...! Bir zamanlar ders kitaplarının arasında okurduk çizgi romanı. Örümcek Adam, Süpermen, Fantastik Dörtlü, Alaska... Her yakalanışımızda ya zılgıt yerdik ya da tokat!
Ne yaptılarsa vazgeçiremediler... Ders kitabı ve çizgi roman.... Hatta unutmam bugün tv'den meşhur olan oyuncu bir arkadaş birgün derste tartışırken söyleyecek laf bulamayınca Tiyatro hocamıza "O da çizgi roman okuyor sıranın altında ama..." diye şikayet etmişti beni. Yaşlarımız 25-26 :O)
Dünya tersine dönse vazgeçmem... Alışkanlık yaptı bu ikili. Ders kitabı ve çizgi roman. Meretler tek tek gitmiyor artık. Rakı'yla su, yumurtayla tava, elle eldiven gibi oldular. Rakı içmem, omlet sevmem, eldiven giymem ama çizgi roman içinde ders kitabından ders çalışırım. Bak bu ters oldu ama hayatımın bir gerçeği. İşte Çiko'nun yarı çapı formülü, Zagor'un üçgen vücudunun iç açılarının toplamı 180 derece, Amerika Atlas okyanusunun ötesindeki bir kıtadır, Kara Mayk'ın pigment sorunu vardır çünkü adı kara kendi sarışın... Çizgi roman ve ders kitabı... Değişmez ikili... Bakalım bu sene Ales'te ne yapacağım ve yüksek lisans için Zagor'luk bir fakülte bulabilecek miyim?

Fotoğraftaki: Ümit Kireççi, 38 yaşında, oyuncu ve yazar, çizgi roman okuru.
Fotoğraflayan: Arzu Suriçi Kireççi, oyuncu, taze anne.


"Yav aramızda kalsın ama ana karnındayken yoktu böyle ilginç şeyler. Karanlık baba oralar. Gurul gurul diye sesler var hepsi o. Şuraya bak ya mis gibi. Çizgi roman diye bir şey varmış hayatta. Gerçi yaşım müsait değil ve daha gözlerim açılmadığı için tam göremiyorum ama güzel bir şey olsa gerek böyle suratıma dayadıklarına göre. Dur gariplerim salak salak sırıtırlarken ben de keyif alıyormuşum gibi yapayım. Ehe ehe ehe ne gösel ne gösel... Eski kağıt kokusu ve toz burnumun dibinde ne hoş ne hoş... Çekin ama artık ağlayacağım sıkıntıdan"

Ve Barkan Sarp Kireççi bu fotoğrafın ardından uvvvaa ınga ağladı. O da görüntülendi ama o başka bir konu...

Konu mankeni: Barkan Sarp Kireççi
Salak Salak sırıtarak dergi tutan: Arzu Suriçi Kireççi
Salak Salak sırıtarak fotoğraflayan: Ümit Kireççi

not - Bu fotoğraflar Jüri değerlendirmesinin dışındadır!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails