16 Nisan 2009 Perşembe

HEROES'un Kökenlerine Dair

Senin baban Wolverine'di yavrum
Fenomen dizi Heroes'un baş karakterlerine biraz daha yakından bakın. Her birinin çizgi roman dünyasının süper kahramanlarından doğmuş olduğunu göreceksiniz… Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla izlenen ve sağlam bir izleyici kitlesi yaratan Heroes, `sıra dışı güçlerini keşfeden sıradan insanlar' sözleriyle kostümlere bürünmemiş, bizim gibi günlük hayatın içinden kahramanları konu ediyor. Ancak hiç şüphesiz, son yıllarda özellikle sinema filmleriyle popüler kültüre damgasını vuran çizgi roman dünyasından fazlasıyla yararlanıyor. Öyle ki, Heroes karakterlerinin sergilediği olağanüstü güçler çizgi roman kültürüne uzak olanların ağzını açık bıraksa da, bu alemi yakından takip edenleri şaşırtmıyor; çünkü dizideki her bir süper gücün çizgi roman evreninde çoktandır yeri var. İşte Heroes karakterleri ve onlara ilham veren çizgi süper kahramanlar.

CLAIRE BENNET – WOLVERINE
Kolu-bacağı kırılsa, yüzü yansa, kalbine bıçak saplansa dahi her seferinde bedeni kendini hızla onaran `popon kız' Claire'in çizgiroman aleminde karşılışı X-Men ekibinin karizmatik mutant karakteri Wolverine. Marvel Comics ekibinden yazar Len Wein ve çizer John Romita Sr.'ın yarattığı Wolverine'in her türlü yaralanmada anında kendini iyileştirme yeteneğinin yanında süper koku alma gibi son derece hassas hayvani hisleri de var.
MATT PARKMAN – PHOENIX
Heroes dizisinin karşısındakinin düşüncelerini okuyabilme gücüne sahip polis memuru Matt Parkman bu telepatik özelliği ile akıllara ilk olarak X-Men'in Stan Lee tarafından yaratılmış çarpıcı süperkahramanı Phoenix'i getiriyor. Gerçek adı Jean Gray olan Phoenix'in telepati ile baþkalarının zihnine girebilme gücünün yanında telekinezi, yani zihniyle cisimleri yerinden oynatabilme gücü de var.
HIRO NAKAMURO – WAVERIDER
Kendini ışınlayarak zamanda yolculuk yapabilen veya mekan değiştirebilen, hatta dokunduğu kişileri de kendisiyle birlikte ışınlayabilen kılıçlı kahraman Hiro'nun bu çarpıcı özelliği çizgiroman dünyasında Marvel'ın kötü kahramanlarından Spiral ve DC Comics'in kahramanlarından Waverider'in güçleriyle bire bir uyuşuyor. Waverider'ın uçma, görünmez olma ve şekil değiştirebilme gibi ekstra güçleri olduğunu da ekleyelim.
ISAAC MENDEZ – DESTINY
Transa geçerek gelecekte olacakları tuvaline aktarma gücüne sahip olan ressam Isaac'ın bu olağanüstü yeteneğine Marvel Comics'te X-Men'in önemli düþmanlarından biri olan Destiny (nam-ı diðer Irene Adler)de de rastlayabilirsiniz. Destiny de tıpkı Isaac gibi gelecekte olacakları görüp bunları kayıt altına alıyor. Ancak o resimlere değil tuttuğu günlüklere aktarıyor.
NATHAN PETRELLI – SUPERMAN
Superman öyle mükemmel ve öyle büyük güçlere sahip ki, kimse onunla kıyaslanamaz. Ancak Hero dizisinin tıpkı Superman gibi köşeli yüzlü yakışıklı senatörü Natan Petrelli'nin fiziksel görüntüsünün yanında uçabilme yeteneği akla ilk olarak Superman'i getiriyor. Nathan'ın gelecekte ABD başkanı olacağını da hesaba katarsak konum olarak dizinin en büyük güçlere sahip karakteri olacağını tahmin etmek zor değil. Tıpkı Superman gibi.
D.L. HAWKINS – PHANTOM GIRL
Nikki'nin kocası, Micah'ın babası ve dizinin neredeyse tek siyahi süper güçlü kahramanı olan D.L. duvarlardan, demir parmaklıklardan ve hatta insanların dahi içinden geçebiliyor. Çizgi roman aleminde bu yeteneğe sahip iki önemli kahraman var: DC Comics karakterlerinden Legion Of Super Heroes grubu üyesi Phantom Girl ve Marvel Comics karakterlerinden X-Men üyesi, Shadowcat lakaplı Kitty Pryde.
NIKKI/JESSICA SANDERS – SENTRY/VOID
Heros'un dizisinin en güzel kadını Nikki. Ama ikinci bir kişiliği daha var Jessica. Normalde sevecen bir karakter olan Nikki, Jessika kontrolü ele geçirdiğinde acımasız bir ölüm makinesine dönüşüyor. Bu çift karakterli kahraman Marvel Comics kahramanı Sentry ve onun şiddet yüklü ve kötü ikinci kişiliği Void'un hikayesiyle tamamen örtüşüyor. Sentry Örümcek Adam'ın hayranlık duyduğu, X-Men'in dostu bir kahraman iken Void kontrolü ele geçirdiğinde gözünü kırpmadan yüzlerce insanı katledebiliyor.
MICAH SANDERS – MITCHELL HUNDERD
Brian K. Vaughan ve Tony Harris'in yarattığı Ex-Machina çizgiroman serisinin baş kahramanı, New York valisi Mitchell Hunderd eskiden bir makina olduğunu sonradan fark ediyor. Kendine Great Machine ismini alan Hunderd tıpkı Heroes dizisinin küçük kahramanı Micah gibi makinelerle iletişim kurup onları yönlendirme gücüne sahip.
PETER PETRELLI – SYNCH
Heroes dizisinin en ateşli, en idealist ve en sevilen kahramanı Peter Petrelli, karşılaştığı herkesin özel güçlerini kopyalayıp kendi güçleri arasına katabilme özelliğine sahip. Bu açıdan dizinin en kilit adamlarýndan biri olan Peter'in yeteneği çizgiroman dünyasında çok özel bir baþka karakterde de mevcut: Synch. Marvel Comics'in mutant süperkahramanı Synch yanındakilerin gücünü anında kopyalayıp kullanabiliyor.
SYLAR – MARVEL ZOMBIES
Dizinin baş kötüsü Sylar, özel güçleri olan kahramanları bir bir avlıyor, kafalarını yarıp güçlerini çalıyor. Böylece her cinayette yeni olağanüstü özellikler kazanarak gücünü artıran ve çeşitlendiren Sylar, durdurulması zor bir düşman. Bütün süper kahramanların bir anda güçlerini kötüye kullanmaya karar vermesi gibi bir durumu temsil ediyor Sylar. Marvel'in tüm ünlü süper kahramanlarının korkunç, cani ve kötü olduğu Marvel Zombies serisinin bir yansıması sanki.

Mine Akverdi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails