16 Şubat 2009 Pazartesi

Stephen King'den Twilight eleştirisi

Ünlü korku edebiyatı yazarı Stephen King bir röportajda "Harry Potter"ın yazarı J. K. Rowling ile "Twilight" yazarı Stephenie Meyer'ı karşılaştırdı.

Her ikisinin de gençliğe başarıyla ulaşabildiğini belirten usta yazar Rowling'i daha başarılı bulduğunu, Meyer'ın ise yazarlığının yetersiz olduğunu iddia etti.

Ancak, King, her ne kadar Meyer'in yazarlığını beğenmese de yazdığı serilerin neden tutulduklarını anlamaktadır:

"Meyer'in yazdıklarından insanlar etkilenmektedir. Özellikle görünen o ki Meyer daha çok yeni kuşak genç kızlara yazıyor, güvenli aşk ve cinsellik konularını işliyor. Seri heyecanlandırıcı ve ürpertici olmakla birlikte işlenişte rahatsızlık verici bir cinsellik de barındırmıyor. Bir Vampirin dokunuşu, ten teması, sıcak ve soğuk hisler... Genç bir kızın daha tam olarak adlandıramadığı duygular..."

Kaynak - Yahoo

2 yorum:

Adsız dedi ki...

King oldukça doğru bir eleştiride bulunmuş. İsminin "vampir hikayesi" olması dışında, vampir konseptinin "tamamen dışına çıkılarak" tanımsız ve komik bir hikaye çıkmış ortaya.
Kitap okumayı çok seven biri olarak, ilk kitabın yarısında bırakıp, vakit kaybını önlemek amacıyla filmini izledim. Daha sonra kitabın kalan yarısını okuma ihtiyacı hissetmedim.

Tamamen boş bir kitap. Bu kadar popüler olması gerçekten düşündürücü...

Julio

Adsız dedi ki...

Katılıyorum bu kadar boş bir roman olamaz, hele de stephen king okuduktan sonra bu kitapları okumaya kalkarsanız kitabın yarısında bırakıyorsunuz.

Linkler

Related Posts with Thumbnails