10 Eylül 2008 Çarşamba

Barbuni Yazı Atölyesi Gergedan Kitabevi'nde...


İstanbul’da yaşıyorsanız, yazmayla, kitap yazmakla, yazar olmakla ilgiliyseniz hemen ilk işiniz Gergedan Kitabevi & Barbuni.com işbirliğiyle açılan Yazı Atölyesi'ne başvurmak olsun. Böylelikle ülkemizdeki “yazar sıkıntısını” da gidermiş olursunuz. Bu atölyeye katılan şanslı yazar adayları gerçekten de şanslı olacaklar. Şimdiye değin verilmeyen bütün pratik ve uygulamaya yönelik fırsatlar bu atölyede. Barbuni.com güvencesiyle hem de...

Barbuni.com & Gergedan Kitabevi YAZARLIK ATÖLYESİ başlıyor.

Amacı ve kapsamı çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik hobi, amatör ve profesyonel olarak yazı sanatının uygulama alanlarına dönük ortak çalışmalar yapmak olan atölyenin moderatörü, yazar ve editör Halil Gökhan.

Çocuk, genç ve yetişkin olarak 3 ayrı kategoride yürütülecek olan atölye Gergedan Kitabevi’nde gerçekleşecek.

Atölyede teorik ve uygulamalı olarak yazı sanatı geniş bir spektrumda ele alınacak.

Atölye çalışmasına uygun olarak son derece hareketli geçecek bu etkinlikte katılımcılar yerel ve ulusal yarışmalara katılabilecek, eser yayınlatma konusunda danışmanlık alabilecekler.

Barbuni.com dışında, ulusal medya ve kitap yayın kuruluşlarının da duyuru, kaynak ve konuk yazar ağırlama anlamında destekleyeceği bu atölye çalışması sonucunda ortak bir tematik yayın oluşturularak “Barbuni Yazı Atölyesi Yayını” etiketi altında yayınlanıp okurlara sunulacak.

Atölye katılımcıları çeşitli kültür merkezi ve kuruluşlarda halka açık olarak okuma, söyleşi, panel ve forumlar düzenleyecek. Dilerlerse Barbuni.com’a ve Gergedan Kitabevi’nin süreli yayınlarına katılabilecekler.

Atölyelere ünlü yazar ve sanatçılar konuk olarak katılacaklar.

Takvim ve başvuru bilgileri

Eylül-Aralık 2008 (Cuma-Cumartesi-Pazar)

30 Eylül 2008 son başvuru tarihi

Başvurular:

halilgokhan@copiae.net


Halil Gökhan, 1967 yılında Tarsus'ta doğdu. NASIL YAZIYORLAR? başlığını taşıyan, 50 çağdaş Türk yazarıyla söyleşi, bilgi ve belgeleri içeren bir kitap
yayına hazırlıyor. Ayrıca yazı tarihi ve teknolojileri üzerine denemelerinin yer aldığı “Yazının Hyper Derecesi” adlı kitabı çok yakında yayımlanıyor.

Türk yazarlarına danışmanlık, menejerlik ve yayın danışmanlığı veren, yabancı yayın hakları üzerine çalışmalar yürüten COPIAE ajansının kurucusu ve sahibi. 2007’de son zamanlarda en çok sözü edilen kültür ve sanat web sitesi barbuni.com’u kurdu ve halen yönetiyor.

İlk yapıtı 1989’da Varlık dergisinde yayımlandı. Yazı ve çevirileriyle sanat basınında uzun dönem yer aldı. Roman, öykü ve şiir kitapları çevirdi. İlk kitap çevirisi Enstantaneler (Alain-Robbe Grillet) 1990’da yayımlandı. İlk romanı Yedinci 1999’da çıktı. 2004'te Konuşan Kadın, 2006'da ise Yeni Sevgili romanları çıktı. Abdi İpekçi, Orhon Murat Arıburnu, Altın Koza, Yaşar Nabi Nayır yarışmalarında öykü, film hikayesi ve şiir dallarında ödüller kazandı. 2000 yılında Türkolog Timour Muhidine ile birlikte hazırladıkları Türk Edebiyatında Paris adlı kitap aynı yıl Fransızca'da çıktı. (Paristanbul, Esprit des peninsules, 2000, Paris.) Modern ve çağdaş Fransız şiiri antolojileri hazırladı. Çeşitli otomobil dergilerinde bir bütün olarak yazdığı denemelerini Otomobil adlı kitabında bir araya getirdi. (2005, Dost Kitabevi Yayınları) 2002’den bu yana Le Monde diplomatique’in Türkiye temsilcisi ve editörü. 2000’den bu yana serbest ve bağımsız bir yazar olarak yaşıyor, çalışıyor. Editörlük, yayın-basın danışmanlığı, yayın hakları, iletişim gibi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

1 yorum:

Aşkın Güngör dedi ki...

Ona "ülkemizdeki yazar sıkıntısı" değil de, "ülkemizdeki KALİTELİ yazar sıkıntısı" deseler daha doğru olacakmış sanırım.

Ne yazık ki imla kurallarından bihaber, kurgu anlayışı gelişmemiz yüzlerce yazar(!) fink atıyor piyasada.

Kartvizitinde Editör yazan ancak editörlükle yakından uzaktan ilgisi olmayan onlarca şahsın cirit attığı bir piyasada daha iyisini bulmak da pek güç maalesef.

Gene de... hadi hayırlısı.

Linkler

Related Posts with Thumbnails