24 Temmuz 2008 Perşembe

Cumhuriyet Kitap'ta Batman




"Batman'in esin kaynağı Leonardo Da Vinci" diye başlayan yazı Cumhuriyet Gazetesi KİTAP Ekinin Çocuk-Gençlik bölümünde yer alıyor. Masal yazarı Çiğdem Gündeş imzalı yazı Batman'in Bob Kane ile Bill Finger tarafından nasıl yaratıldığını uzun uzun anlatıyor. Kane'in tüm belgeleri tek başına imzalaması sebebiyle Finger'in adının nasıl unutulduğu ve gözden kaçırıldığı da yazının içinde yer alıyor.


Vizyona giren bazı sinema filmlerinin edebiyat veya çizgi roman gibi yapıtlardan nasıl faydalandığını incelediği yazı dizisinde bu hafta BATMAN'a yer veren yazar Gündeş film arşivini de tüm ayrıntılarıyla sıralamış.


Disiplinler arası ilişkiyi gözler önüne seren bu yazı dizisi, sadece belli bir alana bakan ve bir sanat dalının diğer sanat dallarıyla ilişkisini görmezden gelen at gözlüklülere de faydalı olacağını söyleyelim.


Bugün, 24 Temmuz 2008 tarihli Cumhuriyet Kitap Eki kesinlikle arşivlerde yer alacak bir yazıya ev sahipliği yapıyor.


Çocuk ve edebiyat veya çocuk sanat dendiğinde akla en son gelen çizgi romanı Türk Çocuk Edebiyatımızın kalbinin attığı sayfalara taşıyan, onu "hayatın bir parçası" olarak sunan ve onlarca anne-baba ve öğretmenle paylaşan Çiğdem Gündeş çizgi romanın önemi konusunda didaktik söylevler veren onlarca kişiden daha büyük bir iş başarmıştır.


Elinize emeğinize sağlık sayın Gündeş.



Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails