17 Haziran 2008 Salı

Yalvaç Ural Kütüphanesi'ne kilit

Çizgi roman dünyamıza çocuk dergileri üzerinden onlarca okur kazandıran ve eline geçen imkanlar dahilinde türk çizgi roman okurunun bir çok çizgi romanla tanışmasını sağlayan, yakın zamanda Marsık Yayıncılık adına Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) 23 Nisan etkinliğine ve Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) kitaplığına çizgi roman bağışı yapan Yalvaç Ural'a yapılan saygısızlığa akıl sır erdirmek mümkün değil. :


Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 2003 yılında düzenlenen Tarihi Kentler Birliği programı çerçevesinde açılan Yalvaç Ural Çocuk Kitapları Kütüphanesi kapısına kilit vurularak, kaderine terk edildi.

Dönemin Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram tarafından yedi dönümlük alan üzerinde yaptırılan çocuk eğitim ve oyun parkında açılan kütüphane, bir belediyeye ait ilk çocuk kütüphanesi olma özelliğiyle ilçenin adının duyurulmasını da sağladı. Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden ve adını doğduğu ilçeden alan Yalvaç Ural da 35 yıllık birikimini bağışladı. Ancak kütüphanenin kaderi, yerel belediye seçimleriyle değişti. Yeni Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu, göreve geldikten bir yıl sonra kütüphanenin kapısına, içeride rutubet olduğu gerekçesiyle kilit vurdu. Yalvaçlılar tadilat yapıldı, yapılacak derken, geçen sürede kütüphane açılmadığı gibi tabelası da indirildi. Bir yerel gazete, kütüphanenin bağışçısı Ural'dan özür diledi. Kütüphanenin çocuklarla buluşamamasından üzüntü duyduğunu söyleyen Yalvaç Ural, konuyla ilgili olarak tazminat davası açacağını söyledi.

İSTANBUL
Kaynak: milliyet
Kütüphanenin Açılış Görüntüleri: TarihiKentler

İleten: Aydın İleri

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails