25 Nisan 2008 Cuma

16. Noma Resimli Kitap Illüstrasyonları Yarışması 2008



Seçim ve ödüller

- Son başvuru tarihi 30 Eylül 2008

- Uluslararası bir jüri Kasım 2008’de toplanıyor.

- Büyük ödül 3000 US $ ve altın madalya. İki kişiye 1000 US $ ve gümüş madalya; sonraki on kişiye 300 $ ve bronz madalya, yirmi kişiye özendirme ödülü ve bronz madalya veriliyor.Başvuru Koşulları

- UNESCO üyesi Asya (Japonya hariç, Pasifik, Latin Amerika, Karayip, Afrika ve Arap ülkelerinden olmak.

- Yayınlanmamış kitaplar için olan illüstrasyonlar kabul edilir.

- Yayınlanmış kitapların illüstrasyonları Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda’da yayınlanmadıkları takdirde kabul edilir.

- Avustralya ve Yeni Zelanda’dan yayınlanmış kitap kabul edilmez.

- Katılımcılar en az on beş yaşında olmalıdır.

Katılım Koşulları

- Başvurular resimli kitaplar için hazırlanmış özgün illüstrasyonlar olmalı.

- Her başvuru bir hikâye için çizilmiş beş ya da daha fazla illüstrasyondan oluşmalı.

- Büyüklük, teknik ve kullanılan malzemeler için bir sınırlama yoktur.

- Gönderilen eser beş kilodan hafif olmalıdır.- Dijital teknik kullanımı kabul edilir, ancak dijital veri kabul edilmez.

- Eserler çerçevelenmemeli ve zımbalanmamalıdır.

- Başvuru formları web sayfasından edinilebilir (noma) Başvurular, A formu usulünce doldurularak, B formu kesilip her illüstrasyonun arka sayfasının sağ alt köşesine yapıştırılarak, 300 kelimeyle özetlenen İngilizce hikâyeyle birlikte gönderilmelidir.

- Sonuçlar web sitesinden Aralık 2008’de ilan edilecek, başvuru sahiplerine ise Ocak 2009’da doğrudan gönderilecektir.- Kazanan eserler 2010’a kadar ACCU’da tutulacak, daha sonra topluca kurum gönderdiyse kuruma, bireysel başvuruysa kişiye gönderilecektir.

- Ödül kazanmayan eserler aynı şekilde Mayıs 2009’a kadar geri gönderilecektir.

- Kazanan eserler 2009’da Slovakya’da Bratislava İllüstrasyon Bienali’nde, 2009 - 2010’da Japonya’da farklı kentlerde sergilenecek.

- Kazanan eserler Noma Yarışmaları tanıtımları amacıyla, ve Noma Yarışmaları’nın devamını sağlayacak geliri elde etmek amacıyla yayımlanabilir ve çoğaltılabilir.

Başvurular, doğrudan aşağıdaki adrese gönderilebilir:

Noma Concours Secreteriat Asia/Pasific Cultural Center of Unesco (ACCU) 6, Fukuromachi, Shinjuku-ku, Tokyo, 162-8484 JapanPhone: +81-3-3269-4436/ 4435 Fax: +81-3-3269-4510

URL: http://www.accu.or.jp/noma/english/e_index.html /E-mail: noma16@accu. or.jp

***

"Çizgi Roman'la ne ilgisi var?" diyeceklere... "Çizerlerimiz kazansın ki çizgi romandan asla kazanamayacaklarmış gibi göründükleri paralarla rahat edip çizgi romana hobi olarak da olsa zaman ayırıp çizgi roman üretsinler!" (ü.k.)

Haber: Ozan Sarı

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails