2 Aralık 2007 Pazar

BEOWULF beyaz perdede




Çizgi Roman dünyasının yakından bildiği Matt WAGNER imzalı seri GRENDEL'in isim babası efsane sinemada.


Gerçi çizgi roman dünyasına sadece isim kazandırmamış bu kahraman.



1975/6yılları arasında DC comics'de çizim yapan Ricardo Villamonte'nin kalemiyle kendine çizgi roman dünyasında da yer bulmuş olan BEOWULF daha sonra defalarca çizgi roman okurlarıyla buluşmutur.





1984 yılında Beowulf Jerry Bingham'ın kalemiyle hayat bulmuştur (First Comics).



Son olarak da Gareth Hinds'in kalemi canlandırmış kahramanı.
(http://www.beowulftranslations.net/comics.shtml)



"13. Savaşçı" filminde rastladığımız kahraman kendi filminde bu kez. 3 Boyut teknolojisinin son örneği film o kadar gerçekçi olmuş ki şişko bir adam kaslı kahraman, Angelina Jolie'nin çizimleri de kocası Brad Pitt'in "çok gerçekçi bir çıplaklık, çocuklarıma nasıl izlettireceğim bu filmde annelerini?" demesine neden olmuş :)

İşte filmin özeti:



Beowulf güçlü ve korkusuz bir savaşçıdır. Bütün şehirleri kana bulayan ve çıkardığı kaosla insanları terörize eden grendel'le başa çıkabilecek tek kişi beowulf'tur. Fakat grendel'i yenmek, kabusun bitmesine yetecek midir? İntikam duygusu ile yanıp tutuşan grendel'in annesi, grendel'den bile daha tehlikeli olacaktır. Oscarlı pek çok unutulmaz filme(geleceğe dönüş serisi, forrest gump, yeni hayat) imza atmış olan yönetmen robert zemeckis, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Robin Wright Penn, John Malkovich gibi başarılı isimlerden oluşan etkili bir kadroyla yeniden fantastik bir maceranın sularında...



Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails