13 Mart 2019 Çarşamba

Gerekli Kitaplar'dan 3 BİYOGRAFİ daha!

Merhaba! Gerekli Kitaplar yayın hayatının ikinci ayında 3 kitap daha yayınladı.

Biyografi kitaplarımız çeşitleniyor. Dünyanın en büyük ikonlarından biri olan Freddie Mercury, edebiyat tarihinin en gizemli yazarlarından biri olan J. D. Salinger ve Türk sinemasının efsane ismi Tuncel Kurtiz biyografisi kitapçılardaki yerlerini almaya başladı.


Freddie Mercury: Bohem Bir Rapsodi

“Bir yıldız olduğumu hep biliyordum ve şimdi dünyanın geri kalanı da benimle aynı fikirde.”
Yalnızca 70 ve 80’’li yılların değil, tüm zamanların en büyük rock gruplarından Queen'in efsanevi solisti ‘bir nergis kadar şen' Freddie Mercury’nin Zanzibar'ın küçük ve yoksul bir adasında başlayan yaşamı, dünyanın en görkemli yaşamına nasıl dönüştü? 
Mercury hiçbir zaman müzik tutkusundan vazgeçmedi. Hiç bir koşulda hayallerinden ödün vermedi. Daha iyisi olmaya değil, en iyisi olmaya çalıştı. Dünyanın en büyük ikonları arasında gösterilen sanatçı, dışlanmışların ve hayalperest gençlere ilham oldu ve ilham olmaya devam ediyor.
Meltem Yılmaz’ın hazırladığı bu biyografi, Mercury’nin 45 yıllık görkemli yaşamına ışık tutan önemli bir kaynak.
“Ben star olmayacağım, ben efsane olacağım,” diyen sanatçının herkese ilham olması dileğiyle… 


Tuncel Kurtiz: Geç Gelen Şöhret

“Bir gün ölürsem eğer, Yılmaz Güney’i göresim gelmiştir.”
 Ömrünü sinemaya, tiyatroya vakfetmiş büyük sanatçı Tuncel Kurtiz, DuvarSürüUmut, Yaşamın KıyısındaTabutta Röveşata gibi kült filmlerde oynadı. Ne yazık ki şöhreti geç bir yaşta, Ezel dizisindeki “Ramiz Dayı” karakteriyle yakaladı. Kitlelerin aklına, Oscar Wilde’ın “Oysa Herkes Öldürür Sevdiğini” şiirini okuduğu sahneyle kazındı.
2013’de gözlerini hayata yumarken, oynadığı 80’in üzerinde film bıraktı ardında.
Bu kitap, Tuncel Kurtiz’in pek fazla bilinmeyen sanat kariyerine, Yılmaz Güney’le olan ilişkisine ve devrimci mücadelesine ışık tutuyor. 

J. D. Salinger: Nefret ve Sefalet
“Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir.”

Edebiyat tarihinde, şüphesiz en çok merak uyandıran yazarların başında gelir J. D. Salinger. 
Çavdar Tarlasında Çocuklar romanıyla kısa sürede bütün dünyaca tanınır. Şöhreti, onu korkutacak bir boyuta ulaştığındaysa herkesten uzak, münzevi bir hayat yaşamaya başlar. Hayranlardan uzak kalmak, yazmak için bulabildiği tek yoldur. Bir süre sonra yazdıklarını yayımlatmak bile istemez. Başkaları için değil kendisi için yazar.
Bülent Ayyıldız’ın kaleme aldığı bu özenli biyografi, Salinger’ın yaşamında gölgede kalmış parçaları aydınlatıyor

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails