Yaklaşık iki yıllık hazırlık sürecinin ardından Ocak 2019’da yayın hayatına başlayan Gerekli Kitaplar Türkiye’de “biyografi” türündeki boşluğu doldurmak için yola çıktı.
Edebiyata, sinemaya, müziğe, felsefeye, bilime, spora ve tarihe yön veren önemli kişilerin yaşam öyküleri Gerekli Kitaplar’ın kataloğunu dolduracak.
Yayınevinin kadrosu yetkin yazar, çevirmen ve akademisyenlerden oluşurken, kitap kapaklarını Türkiye’nin en iyi illüstratörleri resimliyor.
15 Ocak'tan itibaren raflarda olacak ilk üç kitabımız ise şöyle:
Stefan Zweig: Edebiyat Dehası
Son yıllarda ülkemizde en çok okunan yazarların başında gelen Zweig'ın hayatında çoğumuz ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. Nermin Sarıbaş'ın uzun bir araştırma sonrası kaleme aldığı bu metin, Zweig’ın başlı başına bir anlatı olan yaşamını, yolculuklarını, sanat uğraşlarını dönemin sosyal ve siyasal ortamını göz ardı etmeden, bütüncül bir perspektiften yansıtıyor ve yazarın pek çok eserinin estetik ve psikolojik kaynaklarının izini sürüyor.
Murat S. Dural'ın hazırladığı kitap Lefter'in efsane yaşamına, futbol kariyerine odaklanıyor. Kendisi de koyu bir Fenerbahçeli olan Dural camianın içinden gelen, aynı zamanda birçok kitap projesinde yer alan kalemi güçlü bir yazar. Lefter'in, namıdiğer Ordinaryüs'ün futbola nasıl başladığından tutun, dönemin siyasi çalkantılarına ve Rumlara yönelik faşist ayaklanmalara kadar birçok gerçeğe ışık tutuyor bu kitap.
Ursula K. Le Guin: Başka Hayatlar Yaşamak
Bir akademisyen ve romancı olan Seran Demiral'ı, panellerde ve konferanslarda Ursula K. Le Guin hakkında konuşurken dinlemenin ne kadar keyifli olduğunu tahmin edemezsiniz! Demiral'ın "Hocalık yapıp yazarlık atölyeleri düzenlemiş, yazmaya dair kılavuz niteliğinde çalışmalara da imza atmış, çok sayıda dil bilen ve Latin dillerinin çoğunun edebiyatı üzerine eleştirmenliğe soyunan, kendisi yeni diller kurgulayan, edebiyatını ise kelimenin diliyle sınırlamayıp imgelere, seslere, bilime ve sanata başvuran çok yönlü, çok katmanlı bir yazar Le Guin." diye tanımladığı Le Guin'in yaşamını eserleri üzerinden değerlendiriyor bu kitabında.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder