Hayalet e-Dergi Ağustos-Eylül 2017 Sayı 06-07 (En nihayet) Yayında…
Yine dopdolu yine müthiş bir içerik ile geç de olsa güç de olsa birlikteyiz.
Bu sayılarımızın içeriğine gelince;
En başta malum ‘’Sözüm meclisten İçeri’’ hemen karşı sayfasındaysa ‘’Oradaydık’’ neredeydik ‘’Beyoğlu Sahaf Festivali’’ izlenimlerini Ümit Kireççi yazdı ve fotoğrafladı.
Ersin Burak ‘’Nartların Ülkesi Kafkasya’’ resim sergisi duyurusu. Sergi 14 Ekime kadar devam ediyor, sergi açılışına gidemediyseniz hala gidip görmeniz için zaman var. Kaçırılmayacak bir sergi…Müthiş bir görsel şölen.
Çizgi Roman İnceleme... “Injustice Efsanesi” ve Süperman Heracles Farklılığına Kısa Bir Bakış Ümit Kireççi’nin kaleminden.
Yazar Neden Yazar... Özlem Ertan ikinci romanı “Benim Güzel Ölülerim” adlı fantastik bir romanının yazılım sürecini bizlerle paylaştı.
Ustaya Veda... ‘’Vaya con dios, Azpiri’’ Lorna adlı çizgi roman kahramanının yazar ve çizeri İspanyol sanatçı Alfonso Azpiri 70 yaşında 18 Ağustos tarihinde Villalba/İspanya’da vefat etti. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.
Çizgi Film İnceleme… South Park 13 Ağustos 1997 yılından itibaren yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. ‘’Bizi kasabalarına onlarla arkadaş olmak için bekliyorlar.’’ Melahat Yılmaz anlatımıyla.
Öykü... ‘’Düm düm teke tek’’ Sezin Mavioğlu’nun yeni öyküsü.
Fantastik Şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki şiiri ‘’Alacakaranlık Günahların Cenazesi’’ başlığını taşıyor.
Fantastik Şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki şiiri ‘’Alacakaranlık Günahların Cenazesi’’ başlığını taşıyor.
Dosya…’’26 ağustos 1972 yılında gazete bayilerine gidenler, daha önce hiç karşılaşmadıkları renkte bir dergiyle karşılaştılar.’’ Okan Kasnak Oğuz Aral’ın efsaneye dönüşen “Gırgır” dergisini yazdı.
Çizgi romanda İstanbul… sayfalarımızda üstat Süheyl Toktan Güzel Rus kontesi Sophaletta’nın Odesa’dan İstanbul’a uzanan trajik öyküsünü kaleme aldı.
Yeni Çizgi Roman Okumaları... ‘’Çizgiroman olarak Sandman ve yazar olarak Neil Gaiman, çok tuhaf handikaplar barındırıyor.’’ Reha Ülkü Bu savını ‘’HIPER-TEKST VE ÇAPRAZ MEDYA OLARAK SANDMAN ÇİZGİROMANI’’ başlığı altında açılımlıyor.
Üstat Süheyl Toktan ‘’Sinemada Çizgi roman’’ deyince aklınıza hemen taytlı, pelerinli uçan kaçan DC,Marvel uyarlamaları değil günlük hayatın içindeki çizgi roman olgusunu malzeme edinen o alemin sanal olmayan gerçek kahramanlara değinen bir film aktarıyor bizlere..! ‘’How To Murder Your Vife’’
Kitap İnceleme... Aynur Kulak’ın kaleminden Lars FR. H. Svendsen’in Korkunun Felsefesi adlı kitap incelemesi bu sayımızda.
Mitolojik Tefrika... “Kız dedin de aklıma geldi abiciğim. Şimdi Zeus’a çapkın mapkın diyorduk, ama Aplollon o konuda babasını bile solladı. Neden dersen?” Neden olduğunu merak ediyorsanız cevabı Atilla Bilgen’in ‘’Teco Coşkun’a Dönüşen Apollon!’’ başlıklı öyküsünde.
Bazı sözler okunur, bazıları dokunur!... Emrullah Çıta’nın enfes illüstrasyonları ile devam ediyor.
Oyun İnceleme... Çobanlıktan başlayan Gotik bir yolculuk ARCANIA-GOTHIC 4 İncelemesi Hayalet e-Derginin gameri Yusuf Gürkan’ın kaleminden.
Oyun İnceleme... Çobanlıktan başlayan Gotik bir yolculuk ARCANIA-GOTHIC 4 İncelemesi Hayalet e-Derginin gameri Yusuf Gürkan’ın kaleminden.
Mehmet Berk Yaltırık’ın Korku dolu Tefrikası ‘’Kız Meselesi’’ 5. Bölümü ile kazasız belasız nihayete erdi.
Çizgi Roman İnceleme... Happy Birth Day- Spider Man 55 yaşında dersek ne dersiniz..!
Bilim Kurgu Tefrika... ‘’Zırhımın pistonları Hekate sabahında tam güçte açıp kapanıyor, sokağı titreten adımlarla Baş Sözcü’nün sarayına koşuyordum.’’ Tekin Yüzbaşı ve Akıncı Timinin Hekate Gezegenindeki maceraları soluk soluğa devam ediyor. Gökçe Mehmet Ay’ın kaleminden.
Dip Nostalji... ‘’Konu her zaman aynıdır: Kedi fareyi sever. Fare tuğla ile kediyi vurur. Köpek fareyi cezaevine atar.’’ Artık unutulmaya yüz tutmuş ama aslında unutulmaz çizgi kahramanlarına saygı duruşunda bulunacağımız ve yeni başladığımız Dip Nostaljinin ilk misafirleri George Herriman ve Krazy Kat’in maceraları. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.
Unutulmaz Öyküler... Muzaffer İzgü’nün kaleminden “EY OKUYUCU… OLAYLAR BÖYLE Mİ GELİŞTİ SANIYORSUN” DEVLET BABANIN TONTON ÇOCUĞU.
Ustaya Veda... Dipnot… Muzaffer İzgü’nün Hayatı ve Eserleri.
Grafik Tasarım Gülhan Sevinç
Hayalet Ağustos-Eylül 2017 Sayı 6 ve 7’nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.
İyi okumalar.
İyi okumalar.
Hayalet e-Dergi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder