12 Nisan 2016 Salı

Türk Yapımı Şamanik Bilimkurgu Animasyonu "Börü" Desteğinizi Bekliyor

Kaynak - Oyungezer
Haber - M. İhsan Tatari
...
Var mısınız bir rüyayı gerçekleştirmeye?

llardır gerek sinemada gerek oyunlarda gerekse de kitaplarda yabancı milletlerin mitolojilerine konuk olur, kendi tarihlerinden beslenerek ortaya çıkardıkları eserleri okur ya da izleriz. Bu zaman zarfında hepimizin aklından öyle ya da böyle mutlaka aynı düşünce geçmiştir: Böyle bir şeyi biz neden yapmıyoruz? Neden kendi tarihimizi ve kültürümüzü kullanarak kaliteli yapımlar ortaya koyamıyoruz?

Öyle değil mi ya? Geriye dönüp baktığımızda ne Osmanlılar ne Çanakkaleler ne Dede Korkutlar ne Göktürk Efsaneleri yattığını görürüz mazimizde. Ama bunları kullanarak bir şeyler ortaya çıkaranların sayısı az, kaliteli bir iş ortaya koyabilenlerin sayısıysa hepten az olagelmiştir. Şimdiye dek… Çünkü Börü adlı animasyon dizisi buna bir son vermek için geliyor!
Şamanizm, Animalizm ve Tengricilik gibi Orta Asya kültürüne ait etmenler ile bilimkurgu öğelerini aynı potada eritmeyi hedefleyen bir yapım Börü(Boerue). Yaşanan son savaşta bilim insanları Kuzey Hanlığının düşmanlarını yenebilmek için çok uç yöntemler kullanarak doğanın dengesine zarar vermiş ve Şamanların kendilerine sırt çevirmesine neden olmuştur. Tanrılar ve ruhlar artık şamanların çağrılarına cevap vermemektedir. Bu da yetmezmiş gibi savaş da tüm hızıyla devam etmektedir. Tüm bu anlaşmazlıkları çözüp savaşa son vermesi için yeni bir Börü’ye gereksinim duyulmaktadır. Yani kelime anlamı “kurt” olan ve “bir ulusun kaderini değiştirme gücüne sahip lider” manasına gelen kişi…
İşte böyle bir ortamda Kimya Akademisi tarihindeki en genç ve en yetenekli element avcısı olan Duman, idolü olarak gördüğü Opaz Bey’in çırağı olabilmek için element koleksiyonunu tamamlamaya girişir. Ne savaş umurundadır ne de şamanlar. Ama küçük bir sorunu vardır, çünkü kendisi gerçekle hayali birbirinden ayırt edemeyen bir şizofrendir. Duman bu uğurda çıktığı yolda yarı şaman yarı çoban Bars ve ayısı Kozaile tanışır. Ve bir de gizli bir görevle Astronomi Akademisi’ne gönderilen avcı kızımız Pamir var elbette…

MayAna Creative adlı bağımsız ve genç bir ekip tarafından tasarlananBörü şu anda Kickstarter üzerinden bağış toplama aşamasında. Eğer hedeflerini tuttururlarsa çizgi filmin ilk üç bölümünü hayata geçirebilecekler. Tabii orada da kalmayıp tüm sezonu tamamlamak ve Youtube üzerinden tüm dünyayla paylaşmak asıl amaçları.
Ve bu uğurda bizim desteğimize ihtiyaç duyuyorlar. İsterseniz 1 dolar bile bağış yapabileceğiniz projede 10$ karşılığında adınızı her bölümün jeneriğine yazdırabilir, 25$ karşılığındaysa tüm bölümleri herkesten önce izleme ayrıcalığına erişebilirsiniz. Gerçek bir şaman davuluna, konsept çizimlere, DVD versiyonuna ve tişörtlere dek uzanan ödül yelpazesine buradan ulaşabilirsiniz.
Son olarak çok sorulan bir-iki konuya açıklık getirmeme müsaade edin.Birincisi Kam Ana’nın İngilizcesi kasten şiveli olarak yapılmış. Oyunlarda sık sık gördüğümüz Rus aksanlı Amerikalılar gibi, Kam Ana da Türk aksanıyla konuşuyor. İkincisi, çizgi dizinin Türkçe dublajı kesinlikle olacak. Ayrıca tanıtım videosunu izlerken alttaki “cc” kısmına basarak Türkçe altyazı seçeneğini açabilirsiniz. Son olarak “Neden Börü değil de Boerue yazıyor?” diye merak edenleri “boru.com” adresini düşünmeye davet ediyorum :)
MayAna ekibine başarılar diliyor, bu müthiş hayalin başarıya ulaşmasını canı gönülden diliyoruz.

1 yorum:

mit dedi ki...

Vaaaay... Benden izinsiz benim haberimi paylaşırsın haaa!? Hemen video çekip misilleme yapıyorum Ümit Abi :D

Şaka bir yana desteğin için Börü ekibi adına teşekkürler, yazıma burada yer vererek beni onurlandırdığın için de ayrıca teşekkürler :)

(Adım ÇROP'ta çıktı olm, hohoho!)

Linkler

Related Posts with Thumbnails