11 Mayıs 2015 Pazartesi

ÇROP 8 Yaşında On Dördüncü Yazı: Dünya Savaşı Hulk

Taflan Deniz DEMİRTAŞ
---

Dünya Savaşı Hulk / Gerekli Şeyler

Marvel’ın “Planet Hulk” serisinin devamı niteliğinde ki cross-over yapımı olan “Dünya Savaşı Hulk” tam anlamıyla kanın gövdeyi götürdüğü bir çizgi roman. Uzun zamandır okuduğum çizgi romanlar arasında en yüksek aksiyon temposuna sahip olan seri, aynı zamanda birçok Marvel karakterini de buluşturmuş durumda.

"Muhteşem bir kitap, bebek, mutlaka okunmalı." 
-Ken Tucker, Entertainment Weekly-

Hikayemiz Reed Richards, Iron Man, Black Bolt ve Dr. Strange’in Hulk’u dünyanın geleceği için tehdit olarak görmeleri sonucu sürgüne göndermeleri ile başlıyor. Sürgünde yaşadıkları Planet Hulk serisinde anlatılan yeşil devimiz, DSH’da tayfası ile intikam almaya ant içmiş bir şekilde gezegenimize geri dönüyor. Tabi ki her zaman olduğundan daha güçlü şekilde!
Çizerliğini John Romita Jr.’ın üstlendiği yapım, çizimleri ile okuyucuyu büyülüyor. Hulk’un Marvel’in en güçlü karakterlerini bile elinin tersiyle betona kazıdığını okuduğumuz öyküde Hulk’a gerçekten karşı çıkmayı sadece iki karakter başarıyor. Yasaklı büyüleri sayesinde Dr. Strange ve akıl almaz gücüyle Sentry. (Hulk Buster ile pata küte giren Iron Man’e saygısızlık oldu sanki) 

İlk başkaldırıyı yapan Dr. Strange, Hulk’ın karşısına zebellah gibi çıktığında şunları söylüyor: “Senin öfken bana etki etmez. Ben Yüce Büyücü’yüm.” Aralarında gerçekleşen dövüşte gücünün kontrolünü yitiren ve tam anlamıyla “God Mode” açan Strange, Hulk’un ünlü sözü ile dövüşü inanılmaz bir boyuta çekiyor; “STRANGE EZER!”

Ne var ki gücünün kontrolünü artık iyice kaybeden Strange, masumlara zarar verdiğini fark edince gücünü kısmaya başlıyor ve bunun üzerine Hulk tarafından mağlup ediliyor. Bu sırada Marvel’in önemli karakterleri Sentry’i dövüşmesi için ikna etmeye çalışırken, Hulk tekrardan önüne geleni “ez”meye devam ediyor. Dünyanın geleceği için umutlar tükenmiş, süper kahramanlar Hulk’un intikamı için birbirleri ile dövüşmeye zorlanırken beklenen adam geliyor; Sentry!

“Sentry vs Hulk” dövüşünü şu şekilde özetleyebiliriz; Sentry, Hulk’u eşek sudan gelinceye kadar bir güzel dövüyor. Olay bundan ibaret. Böylece de bir çizgi romanın daha sonuna gelmiş bulunuyoruz… Marvel’ın Sentry’den Superman çıkarma ısrarı bu seride de devam ediyor. Malesef hala başarısız bir taklitten öteye gidemiyor.

Dünya Savaşı Hulk, aksiyon konusunda tam bir başyapıt olmasına karşın hikaye örgüsü konusunda Planet Hulk serisinin yanına bile yaklaşamamış. Öte yandan neredeyse tüm Marvel karakterlerini bir seride görme fırsatı (pardon, Hulk’dan dayak yeme fırsatı) bile bu çizgi romanı kaliteli yapmaya yeten bir detay. Bunun yanında tatmin edici dövüşleri, büyüleyici çizimleri (özellikle Dr. Strange vs Hulk dövüşü), görece yeterli sonu ve uzunluğu da eklendiği zaman kesinlikle “iyi seviye” de bir çizgi roman karşımıza çıkıyor. Ancak bu çizgi romandan maksimum keyfi almak istiyorsanız Planet Hulk serisini okumanızı öneriyorum. Yoksa aksiyon meraklısı bir çizgi roman okuyucu değilseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.


Son olarak diyoruz ki; “more anger, more stronger!”

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails