21 Kasım 2012 Çarşamba

Çizgi Diyarı, Rodeo Yayıncılığı Boykot Ediyor!

35 bin üyesiyle sanal alemin en büyük çizgi roman forumlarından biri olan ve ülkemiz çizi romanlarının % 80'ine sahip olmak iddiasında bulunan Çizgi Diyarı Forumu, Rodeo Yayınlarının kendilerini mahkemeye vermesi üzerine bir takım yaptırımları uygulamaya karar verdi. Daha ancak bu hafta Marmara Çizgi'yi boykot etmekten vazgeçen forumun bu durumla karşılaşması üyelerinden ciddi tepki aldı. Rodeo yayınlarının bu girişiminden rahatsız olan site yönetimi Rodeo yayınlarını satan sahafları boykot ederek yayınevine ciddi zararlar vermeyi planlıyor. Üye olmayanlara da açık olan yazışmaları takip etmek isterseniz "Rodeo Yayınevi ve Biz" başlığından girerek gelişmeleri takip edebilirsiniz.  

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kısa bir açıklama :

Konu asla sahaflarla ilgili değil, çizgidiyarı dediğiniz şey kâr amacı gütmeyen online sahaf mantığında bir oluşumdur.

Buradaki tepki sadece bu ortama zarar vermeyi hedefleyen Rodeo yayınevine karşıdır.

Gökhan Metin dedi ki...

Merhaba,

Haberi okuduğumda çok şaşırdım; çünkü burada yazan haber ve yorum ile benimde "grreenman" rumuzuyla üyesi olduğum çizgi diyarı forumunda yapılan tartışma çok farklı.

Sahafların boykot edilmesi öneri olarak, tartışmaya açılan bir konu; ama bu üyelerin tercihlerine bırakılmış bireysel bir karar ve forum yöneticilerinin herkesi kapsayan, resmi bir tavrı öz konusu değil; en azından ben kendi adıma yapılan tartışmalardan böyle bir sonuç çıkarmadım.

Sitede yapılan tartışma tamamıyla ve doğrudan Rodeo Yayınlarının tavrına, olayı bir hukuk meselesine dönüştürmelerine yapılmış haklı olduğunu düşündüğüm eleştirilerden ibaret. Üstelik yapılan tartışmalar içinde boykota katılmayı red eden üyelerinde yorumları yer almakta.

Bu haber keşke Çizgi Diyarı forumunun Rodeo Yayınevine karşı "galeyana" geldiği gibi bir bakış açısıyla değil de; neden Rodeo'nun işi hukuksal bir sürece başvurduğunu ele alan bir şekilde yazılmış olsaydı. Çünkü çok basit bir şekilde, neden-sonuç, etki-tepki analizi yapılsaydı bir çok şey daha anlaşılır olurdu.

Son olarak, sitenin yöneticisi değilim, sadece sıradan bir üyesiyim, yaptığım yorumun forumun resmi görüşünü yansıtmadığını, sadece kişisel görüşlerim olduğunu bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için belirtmek istedim.

Selamlar.

Gökhan Metin

Linkler

Related Posts with Thumbnails