15 Temmuz 2012 Pazar

Güldürürken düşündüren site: ODA TEEEVE

AHMET DOĞAN
"ODA TV, sözde özel habercilikten çizgi roman olmaya doğru hızla koşuyor. Sol çapraz yan bağlarında kopma olmazsa ipi göğüslemesine de çok az kaldı."

Yazının Devamı ve Kaynak - Samanyolu

6 yorum:

Inan dedi ki...

Size de hukumet destekli, yandas ve yalaka basinin, degil cizgi romanlari, ucuz besinci sinif holivut filmlerini aratacak kadar degersiz ve ucuz senaryolari ile yetinmek kalsin o zaman. belki boyle bakinca bu yazinizi anlamlandirmak daha da kolay olur.

Umalim da Odatv yazarlari uzerinde kurulan amacli ve aleni adaletsizlik, baski ve yildirma politikalari yakinda cizgi romanlara da tasmasin. Ah ozur dilerim, hemen sag sutundaki "Ve 'Harakiri' kapandi!" haberiniz gozume carpti. Coktan baslamis bile, neyse yerini ve tarafini belli edenler bundan cok etkilenmez hehalde.

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

:)

Merhaba,

Basın haber veya yazılarında "çizgi roman"ı doğrudan veya dolaylı olarak ele alan veya kullanan yazıların tümünü veya bir kısmını blogumuza taşımaktayız. Üstteki haber de bu kapsamda yer almaktadır.

Budur...

Inan dedi ki...

Haberin icinde cizgi roman kelimesi gecmesi yeterli oluyorsa buyurun gozden kacirmis olabileceginiz bir iki haber vereyim size:

"Sylvester Stallone'nin oglu olu bulundu" http://www.hurriyet.com.tr/planet/20983195.asp

"Mulberry 2012 Sonbahar-Kış Koleksiyonu" http://moda.milliyet.com.tr/mulberry-2012-sonbahar-kis-koleksiyonu/guncelhaber/haberdetay/04.07.2012/1562608/default.htm

Bir de su var: "Orumcek Adam Che Guevara"ya Karsi" http://www.odatv.com/n.php?n=orumcek-adam-che-guevaraya-karsi-1207121200 (bu haber aslinda Birgun gazetesinden ama bu haberi alintilayan Odatv linkini vermeyi tercih ettim.)

Bir de tuyo vereyim, Google News uzerinde "cizgi roman" kelimelerini arattim da ulastim bu haberlere. Bu mudur?

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

"Bu mudur?"...

Eğer blogumuzun tamamı sadece bunlardan oluşuyorsa "evet" :O)

Bu noktada bu eveti doğru kabul etmek muhtemelen genel içeriğe ve çabalara haksızlık olur gibi görünüyor.

Ama bu arada gönderdiğiniz linkler işe yarayabilir görünüyor. Dilerseniz gerçek isim ve soy isminizi verirseniz paylaşımı gerçekleştiren olarak adınızı altlarına yazarak bloga eklemek isteriz.

Oradan yazı, buradan haber, şuradan inceleme birlikte yürüyoruz işte :O)

Inan dedi ki...

Blogunuzun geneli veya cabalariniz gozden kacmiyor, takdir edilecekleri oldugu gibi elestirilecek yonleri de var. Bunlari da kendi adimla sizinle paylasmaktan cekinmiyorum goruyorsunuz. cizgi roman ile ilgisi olmayan, isimsiz bir ziyaretci oldugum yonundeki on yargilarinizi silebilirseniz daha kolay iletisim kurulabilir. ama tabi ki konusma yerine retorigi tercih edecekseniz bu kadar kolay olmaz.

Icerik uretmenin pek cok yolu vardir ama cizgi romanin ilerlemesi adina calisiyorsaniz, icinde cizgi roman kelimesi gecen her sey ise yarar bir icerik olur mu bunu bir dusunmelisiniz. Ozellikle de bu icerik kitlesel medya tarafindan goz ardi edilen delillerle supheli bir surec oldugu ortada olan bir davada zan altindaki gazetecilerin karalanmasina yonelik, amacli bir yaziysa bunu bir kere daha dusunmeniz gerekir. Ha eger siz de bu haberi yapanlarla ayni fikirdeyseniz bunu farkli platformlarda dile getirmeniz daha dogru olacaktir. Cunku baglanti verdiginiz haberin cizgi roman ile uzaktan yakindan iliskisi yoktur ama az once bahsettigim karalamalar ile dogrudan ilgilidir.

Ümit Kireççi dedi ki...

Merhaba,

"İsim verin" derken isim vermiyor olmak hoş kaçmamış :)

Açıkçası isim sorarken samimiydim. Facebook veya farklı ortamlarda rastladığımız haberleri bloga aktardığımızda bile çoğunlukla haberi kimden gördüysek onun adını yazmayı tercih ediyoruz altına olay bundan ibaret. Ben konuyu tatlıya bağladığımızı düşünerek hemen isim faslına geçmiştim.

Bunun dışında eleştiriler için teşekkür etmekle birlikte hemfikir olmadığımdan uygulamayı sürdüreceğimizi belirteyim. Şarkıcılar, popçular, politikacılar v.s. birileri çizgi roman kavramını kullanmayı tercih etmişse içeriği umursanmadan buraya aktarılmaya devam edilecektir o kısmı.
Hepsinden önemlisi ÇROP kimler tarafından okunduğunu bilmeyen ve farklı siyasi görüşlere sahip çizgi roman okurlarının ortak noktasıdır. Öncelikle çizgi romanın sanat olarak kabulu noktasında bir savaşım vermektedir. Belki bir gün bir grup arkadaş çıkar "şu veya bu siyasi görüşe" göre edite etmek isteyebilir ÇROP'u. Mücadeleyi kazanırlarsa da yaparlar bilemiyoruz. Ancak şimdilik ne şu ne de bu görüşe hizmet etmek gibi bir eğilimi bulunmamaktadır.

Çizgi roman kabul görsün, dillerde yer etsin, akıllarda yerini bulsun, sonra... Sonra bakarız daha... Bu mevzuular bitmez.

Ümit Kireççi

Linkler

Related Posts with Thumbnails