23 Nisan 2012 Pazartesi

6 yaşımıza girdik...! Tam 6... :)

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), 2006 yılında çıktığı yolda Altıncı yılını devirdi, Yedinci yaşından gün aldı arkadaşlar. Artık emekleme, yürüme, koşma, oynama yaşını dolduran ÇROP çocukluğu hepten terk ediyor. Bugüne kadar yapılanlar yaşa uygun sevimli şeylerdi ama sıra büyümeye ve yararlı işler yapmaya geldi anlayacağınız.
23 Nisan 2006 tarihinde bir araya geldiğimizde "eee ne yapcaz şimdi" sorusunu sorup yahoo grubumuzda yazıştığımız günleri hatırlıyorum şimdi.
Yayınevlerine kartpostal atmak, fanzin dergi çıkarmak, okullara bülten asmak, dergi çıkarmak gibi projeleri konuşmuştuk uzun uzun.
Sonra Sakarya İl Halk Kütüphanesine 3000 kitaplık çizgi roman kitaplığını kurup açılışını yapmıştık. Şener Yelkenci, S. Ozan Sarı, Lami Tiryaki ve en çalışkan ve organizasyon yükünü sırtına alan Aydın İleri o gün açılışta hazır bulunmuştu.
Bunu da ÇROP'un kavuştuğu blog takip etmişti.
"ÇROP Ücretsiz Çizgi Roman Okuma Stantları" 2007 yılının en önemli etkinliklerinden olmuştu. Sonra bu proje şehir şehir gezmişti keyifle.
Derken 2008 yılının ilk "ÇROP Çizgi Roman Yapalım Atölyesi" gerçekleşti ve hiç durmadan Şanlıurfa, Denizli, Ankara, Zonguldak, İstanbul, Eskişehir illeri başta olmak üzere birçok ilçeye giderek bir tür Anadolu turnesine çıktı. 3 yaşındaki çocuklardan anne-babalara kadar her yaştan çizgi roman okuruyla buluşarak yüzlerce sayfa çizgi roman ürettik birlikte.
ÇROP Blog da tam gaz haber paylaşmayı sürdürdü. Lami Tiryaki, Aşkın Güngör, Mavisel Yener, Aytül Akal, Şener Yelkenci, Rıdvan Şoray, Firuz Kutal, Aydın İleri, S. Ozan Sarı, İlker Genç, Sabine Buchmann, Tevfik Yener Çakmak, Mehmet Sevinç, Ahmet Yüksel, Egemen Görçek, Kayra Keri Küpçü, Hakan Tunç, Ali Erılgaz, Necmi Yalçın, Ömer Kalaycı, Ömer Bahadır, Aykut Kaplan, Deniz Akhan, Özgün Uysal, Gürcan Gülseven, Semih Akgün gibi daha isimlerini paylaşmadığım (bağışlasınlar, atlamış veya unutmuş olmamdan) onlarca isim dün ve bugün toplamda 2190 haberi ÇROP Blog aracılığıyla paylaştı.
Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri bu sene Üçüncüsüne ulaştı ÇROP önderliğinde. Onlarca okurun aday gösterdiği onlarca aday eser ve sanatçı, çevirmen, araştırmacı, yayınevi ve emek verenler çeşitli dallarda ödüle layık görüldüler okurların oylarıyla. Çok geç kalınan bir uygulamanın gerçekleşebileceğini ıspat etmenin keyfine vararak hatasıyla sevabıyla düzenli hale getirdik. Bu sene üçüncü ödüllerin sonuçları açıklandıktan sonra ödül töreni düzenlenecek ve bu törene 2. İstanbulles ÇR Festivali ev sahipliği yapacak.
2. İstanbulles ÇR Festivali aynı zamanda ÇROP'un bugüne kadar düzenlediği panellere yenilerini ekleyeceği bir etkinlik olma özelliği de taşıyacak.

İşte böyleyken böyle :) Daha anlatacak paylaşacak çok şey var aslında ya... Yedinci yaşımızda artık :)

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) kurulalı 6 yıl oldu... Tam 6...! Bu süre içinde Gölge E-Dergi başta olmak üzere Kahramanlar Sinemada, Ters Ninja, Hayal Kahvem, Kültürel Güncel, Çizgi Diyarı, FRP.Net, Kayıp Rıhtım, SASAV, Karikatür Haber gibi yine onlarca site, blog ve forum alanıyla dirsek temasında olduk büyük bir keyfile. Daha da olmayı umuyoruz, istiyoruz.

Vs, vs, vs...

Özetlemek gerekirse:

Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

Doğum günümüz tüm çizgi roman okurlarının doğum günüdür arkadaşlar!
 
DOĞUM GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!
 
Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

6 yorum:

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

Nie yaşlara ÇROP!

yunus meyra dedi ki...

çizgi roman için muhakkak dönüm noktalarından biri olmuş "blog" umuzun yeni yaşı kutlu olsun..
yunusmeyra

ali dedi ki...

geç tanıştık ama olsun bundan sonrası için yol arkadaşı kadrosundayım.:)
nice yıllara sevgiyle,dostlukla..

Hayal Kahvem dedi ki...

Binlerce kasırga aşkına!! ÇROP 6 yaşında öyle mi!
Karamba karambita! Nice yaşlara...
Ne güzel haber:))

Lami Tiryaki dedi ki...

Nice 6 yıllara... Blogumuz çok yaşasın, çizgi romansız olmasın...
Selamlar
Lami

Ümit Kireççi dedi ki...

6 yaş... Oğlumdan büyük yahu ÇROP :)

Linkler

Related Posts with Thumbnails