***
TAV Havalimanları 2007 Faaliyet Raporu, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kentucky Eyaleti’nde bu yıl 38.’si düzenlenen Geleneksel Yaratıcılık Ödülleri Yarışması’nda “Silver Award”e layık görüldü.TAV Havalimanları Holding’in 2007 Faaliyet Raporu, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yıl 38’ncisi düzenlenen Geleneksel Yaratıcılık Ödülleri Yarışması’nda 45 ülkeden 2800 proje ile yarıştı ve “Silver Award” almaya hak kazandı.
TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, kurumsal metinler ve finansal rakamlardan oluşan raporda finans ve edebiyat gibi iki farklı disiplini değişik bir bakış açısı ile buluşturduklarını söyledi. Vargül, “Rapor, TAV Havalimanları'nın finansal değerlerinin yanı sıra insana yakınlığını ve bakışını da sergiliyor. Klasik finansal raporlama yaklaşımına, merak uyandıran ve alışılagelmiş düşünce zincirini kıran bir örnek kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Pop-art akımının esintileri ve Buket Uzuner’in İstanbullular romanıyla, finans çevrelerine rakamlara farklı anlamlar da yüklenebileceğinin yolunu gösterdiklerini belirten Vargül, Finar Kurumsal ile birlikte hazırladıkları TAV Havalimanları 2007 Faaliyet Raporu’na ilk basıldığı günden bu yana büyük ilgi gösterildiğini vurguladı. TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, “İş dünyası ve finans çevrelerine gönderdiğimiz raporumuzun 1500 adetlik ilk baskısı tükendi. Raporun ikinci baskısı ile birlikte yurtdışında da ilgili çevrelere gönderilmek üzere 1000 adetlik ek baskı ihtiyacımız oluştu. Dünyanın hemen hemen her yerinden aldığımız tebrik mesajları ve rapor istekleri bizler için daha da iyi projeler üretme konusunda itici bir güç oldu” dedi. Vargül şöyle devam etti: “TAV Havalimanları'nın yarattığı değerin ardında farklı düşünebilme becerisine fırsat tanıyan bu yönde projeler üretmek için teşvik eden yöneticilerle çalışmanın avantajını yasıyoruz. Raporumuz, güçlü bir liderlik, sektöründe öncülük ve ekip olabilme kabiliyetinin bir yansımasıdır. Biz inovatif düşünceyi destekleyen bir ortamda çalışıyoruz. Asıl işimizin ‘insan' olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Odak noktası yine insan olan bir esere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
TAV Havalimanları 2007 Faaliyet Raporu’nda pop-art akımının en önemli unsurlarından, çizgi romanlarda Roy Lichtenstein tarafından ilk kez uygulanan Ben-Day noktacıkları, kaligrafi ve konuşma balonları kullanıldı. Raporun grafik tasarımı ise romanın ruhuna uygun olarak geliştirildi. Tasarımın ana yaklaşımı, roman-çizgi roman çelişmesi/birlikteliği oluşturdu. Pop-art bir tarzın benimsendiği çizgi roman yaklaşımı ile romanın kahramanları, bize göre romanın ana kahramanı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin içinde, kendi iç dünyalarıyla birlikte resmedildi. Mekân-insan dengesi dramatize edilmeye çalışıldı. Aynı dramatik etki diğer sayfaların tasarımlarında, boşlukları az, sert ve kuralları açıkça konmuş bir tasarım tavrı ile devam ettirildi. Kâğıt ve boyut seçiminden kutusuna, içeriğinden tipografisine kadar tüm unsurlarının özel olarak tasarlandığı rapor, klasik faaliyet raporu anlayışını farklı bir boyuta taşıdı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder