İçindeki köy özlemini Japon anime ustası Hayao Miyazaki filmlerinden esinlenerek eserlerine aktarmış Azime Sarıtoprak. Sergisine 'Mizayaki Buradaydı' adını veren sanatçının resimleri 30 Eylül'e dek görülebilir.
CEMRE KELAV
Bir Türk ressam, onun duygularını harekete geçiren bir Japon anime ustası ve ortaya çıkan birbirinden ilginç ve değerli tablolar... Sanat başlı başına bir yolculuk ve bu yolculukta ressam Azime Sarıtoprak'a ilham veren Hayao Mizayaki animeleri... Ortaya çıkan karışımı görmek ve bir sanatçının diğerine verdiği ilhamı yakından gözlemleyebilmek için Mine Sanat Galerisi'ne uğramalısınız...
Çünkü içindeki köy ve doğa özlemini Japon anime ustası Hayao Miyazaki filmlerinden ilham alarak eserlerine aktaran ve sergisine 'Mizayaki Buradaydı' adını veren Azime Sarıtoprak'ın resimleri 30 Eylül'e dek Mine Sanat Galerisi'nde görülebilecek.
Mimar Sinan Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Azime Sarıtoprak, aynı zamanda 2009'dan beri Mine Sanat Galerisi'nde yönetici asistanı olarak çalışıyor. Tesadüfen izlemeye başladığı Miyazaki filmlerinden etkilenen ve resim çalışmalarını şekillendiren sanatçının galeride yaklaşık olarak kırk adet suluboya ve dört adet akrilik çalışması yer alıyor.
Resimlerini evde yaptığı için zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyleyen sanatçı için bu durum kimi zaman eğlenceli bir hal de alabiliyor; eşi ve ailesinin de resimlerine katkısı olduğunu söylüyor.
Acaba bir sanatçı eserinin satılıp satılmadığıyla ilgilenmeli mi?
'Resimlerimin oluşum sürecinde asla böyle bir kaygım olmadı, hiçbir zaman 'bu satılır mı, satılmaz mı' diye düşünmedim. Sergileme noktasına gelindiğinde, beni bu anlamda destekleyen insanlar oldu, onlara çok teşekkür ederim. Bu tabii ki, benim için çok değerli ve gurur verici bir durum. Sonuçta bir kişi sizin resminizi beğeniyor ve ona sahip olmak istiyor. Resimlerimin bu değerde görülmesi beni mutlu ediyor' diye cevaplıyor sorumuzu Sarıtoprak. Joan Miro ve Takashi Murakami'yi en beğendiği ressamların arasında sayan Azime Sarıtoprak, Türk sanatçılardan da Can Maden'in adını veriyor. Eserlerinin biçimsel olarak soyut dışavurum, biraz da sürreal etkide olduklarını söyleyen ressamın malzemeleri suluboya ve ekolin.
Kaynak - Akşam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder