Yazar Fehmi Demirbağ'ın oluşturduğu kahraman “Herotürk”, roman, çizgi film, çizgi roman ve animasyon filmiyle çocukların karşısına çıkacak.
“Herotürk” kitabının yazarı Demirbağ, yaptığı açıklamada, kitabın kahramanı “Herotürk”ün, Roma büyükelçisinin oğlu olduğunu, hikayenin de bu küçük çocuğun kahramanlığıyla başladığını belirttti. Demirbağ, Herotürk'ün, Nijerya, Çin ve Yunanistan gibi değişik ülkelerden arkadaşları olduğunu, kitapta tarihteki önemli olaylara atıf yapıldığını kaydetti.
Yazar Demirbağ, “Herotürk” kitabının, 20 Mayıs'ta okuyucularla buluşacağını ifade ederek, kitabın roman şeklinde yazıldığını, ama çizgi film, çizgi roman ve animasyon filmi gibi versiyonlarını da hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
“HEROTÜRK, UÇAN, KAÇAN BİR KAHRAMAN DEĞİL”
Kitaptaki hikayenin, bir çocuğun, Alaaddin'in sihirli lambasındaki cini kurtarmasıyla başladığını anlatan Demirbağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Herotürk, Batı'daki çizgi kahramanlar gibi uçan kaçan bir kahraman değildir. Bir olayı anlatırken hem tarihi bilgiler vermiş oluyoruz hem de günümüze yönelik bilgiler de aktarıyoruz. Kitapta gerçek tarihi bilgiler var. El Cezeri'den Marko Polo'ya kadar geniş bir yelpazede ele alıyoruz. Kitapta tarih içinde bir gezi yapılıyor.”
Başbakan Erdoğan'LA BULUŞACAK
“Herotürk”ün çizgi filmi için senaryo hazırlıklarının devam ettiğini belirten Demirbağ, “Bir bölümde Herotürk'ü tebrik etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan huzuruna davet ediyor ve hediye vermek istiyor. Herotürk bu hediyeyi kabul etmeyerek, çocuk hastaneleri yapılmak üzere kullanılmasını istiyor. Bu bizim projemizle de örtüşüyor. Herotürk ile ilgili her projeden elde edilecek geliri, Kızılayın iş birliğiyle çocuk hastanelerine fon olarak aktarmak istiyoruz” diye konuştu.
Fehmi Demirbağ, Herotürk'ü endüstriyel formata çekerek, kırtasiye ürünleri ve kıyafetlere de uyarlamak istediklerini ifade ederek, Batıdaki çizgi kahramanlar hangi alanda yer alıyorsa, kendilerinin de bu alanda yer alacaklarını söyledi.
Bu karakterin, Batıdaki örneklerine karşı duruş olduğunu aktaran Demirbağ, bu projenin Türkiye'ye 50 milyar dolarlık bir gelir getirmesini beklediklerini ve bu gelirin bir kısmını Kızılayın iş birliğiyle hazırlanacak projeler için harcayacaklarını kaydetti.
Yazar Demirbağ, Türkiye'deki çocukların yabancı film ile büyüdüğüne işaret ederek, “Çocuklar, kapı açılıp içeri vampir ya da spiderman girecek olsa şaşırmayacak duruma geldiler. Üretim ve tüketimimizde Batı kültürünün etkisi altındayız. Çocuklara bizden bir şeylerin verilmesi lazım. Nasrettin Hoca diyoruz, Hacivat Karagöz diyoruz, ama bu değerleri internet çağında çocuklara modernize edip veremedik. Biz buraya karşı çıkış yaptık ve bizden bir şeylerin modernize edilmesine çalışıyoruz” dedi.
Çocuğun olduğu her yerde olmak istediklerini belirten Demirbağ, bu projeyi 3 yılda ürettiklerini ve bununla ilgili her türlü projeye hazır olduklarını söyledi.
“Herotürk” romanı için Hasan Taşkın ile çalıştıklarını anlatan Fehmi Demirbağ, çizgi romanın senaryosunu Ahmet Sekendiz, çizimlerinin ise Fatih Okta'nın hazırladığını söyledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder