2 Ocak 2010 Cumartesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ne Yapmak İstiyor?

İzmit Sabancı Kültür Merkezi’ndeki Muhammet Şengöz Fikret Mualla Resim Atölyesi kapatıldı Kocaeli sanat çevresi şaşkın
1994 yılından beri İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Karikatürist Muhammet Şengöz'ün Fikret Mualla Resim Atölyesi dün ebru sanatı kursu açılma bahanesiyle belediye tarafından apar topar kapatıldı. Bu güne kadar yüzlerce öğrenciyi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yetiştirip kazandıran bu atölyenin yıl ortasında kapatılmasıyla, eğitime devam eden ve bu sene üniversite sınavlarına hazırlanan gençler mağdur durumda kaldı.
15 yıldan beri sanata olan tutkusuyla nice öğrenciler yetiştiren Karikatürist Muhammet Şengöz’e yapılan darbeyi kınıyor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kararı tekrar gözden geçirmesini diliyorum.
http://www.muhammetsengoz.com/tr/index.html

Kaynak - Özgün Uysal

1 yorum:

Ural dedi ki...

Muhammet Sengoz'u iyi bilirim ve Guzel Sanatlar Fakultesi'ne ogrenci yetistirmede ne kadar basarili olduguna da sahsen sahit olmusumdur. Ben de akademiye girecegim zamanlarda kendisiyle yillar once yakinen konusmuslugum ve tanismisligim vardir. Ayni sehirde buyuduk, bir donem ayni yerel gazetelerde calistik.
Kendisinin iki buyuk askini iyi bilirim. Resim-karikatur ve ogretmenlik.
Ustelik sayisiz karikatur odulune de sahip olan Muhammet Sengoz'un tekrar atolyesinin basina donmesini ben de ictenlikle dilerim...

Linkler

Related Posts with Thumbnails