Eskişehir Gelişim Vakfı ve Birlikte Eğitim Kültür Derneği tarafından ortaklaşa tertiplenen "Evimiz Dünya" konulu Çocuk Festivali kapsamında 27 Ocak 2009 Salı günü ÇROP çocuklarla Eskişehir "Çizgi Roman Yapalım" Atelyesi gerçekleştirmiştik.
ÇROP adına oyuncu-yazar Ümit Kireççi ile çizer-ilüstratör Necmi Yalçın'ın görev aldığı atelye çok eğlenceli geçti.
Görmemişlik işte. Adımız kapıya yazılı ya hemen fotoğrafını çektik. Sanki sökülmeyecek o oradan. :)
Atelye'de ter döken çocuklar. Üç kez gerçekleşen atelyeye 45 civarında çocuk katıldı. Gözleri ışıl ışıl parlayan, öğrenmek isteğiyle yanıp tutuşan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen 45 arkadaşımız. Son katılımcı grubumuz evlerinden sökülerek ülkemizi vatanı yapmış sığınmacı ailelerin çocuklarıydı. Dileriz sanat, çizgi roman hayatlarına güzel ufuklar açar.
Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak çizgi romanı tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına İstanbul, Zonguldak ve Eskişehr'i gezdik bu güne kadar. Dileriz bu çalışmalarımız faydalı olmuştur.
Birlikte öykü yaratmanın, onu kurgulamanın ve çizgiye aktarmanın mutluluğu ve gururu fotoğraftaki yüzlerden yansıyor.
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ve Tiyatro bölümünü ziyarete gittik o gün. Necmi Yalçın mezun olduğu bölümü, dostlarını ve hocalarını buldu orada. Animasyon bölümü öğretim görevlisi Tahir K. Aksoy (ÇROP üyesi) bizi oldukça sıcak karşıladı.
İşte etkinliği gerçekleştiren ekip ve konukları olan Ümit Kireççi ve Necmi Yalçın. Eskişehir'e atelyeden bir gün önce gittik. Karşılandık. Güzel bir yemek yedik. Otele yerleştik. Ertesi gün başarılı bir çalışma için her türlü desteği aldık ve sayelerinde başarılı da olduk. Çocukları çizgi romanla buluşturmak istemeleri ve bizi davet etmeleri sebebiyle kendilerine teşekkür ediyoruz çizgi roman dünyası adına.
Tiyatro bölümü başkanı oyun yazarı-Prof. Hasan Erkek ikinci durağımız oldu. Ümit Kireççi'yle "Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği" (OYCED) kurucu ve genel kurul üyesi olan sayın Erkek'le sıcak bir sohbet ettik.
Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak çizgi romanı tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına İstanbul, Zonguldak ve Eskişehr'i gezdik bu güne kadar. Dileriz bu çalışmalarımız faydalı olmuştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder