1 Aralık 2009 Salı

Duyuru - Animasyon Projesi

Fransa Türkiye Büyükelçiliği Görsel-İşitsel Bölümü, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Rennes Travelling festivali işbirliğiyle, Türkiye’de animasyon film yaratıcıları ve Fransa’nın Rennes şehrinde bu sektördeki yapımcı şirketler arasında bir diyalog geliştirmeyi arzulamaktadır.

Bu çerçevede, proje sahipleri, kurulan internet sitesine (www.animasyonprojesi.com) kayıt yapabilir, projeleri hakkında bilgi verebilir, tasarımlarının krokisini bırakabilir, ve geliştirilmekte olan projelerini sanal ortamda yansıtan diğer her türlü bilgiyi yükleyebilirler. Projelerin son katılım tarihi 31 Aralık 2009 olarak belirlenmiştir.

Başvurular, Hilmi Etikan başkanlığında kurulan ve Rennes Travelling festivali temsilcisi, Fransız Kültür Merkezi müdürü, Fransa Büyükelçiliği Görsel-İşitsel ateşesi ve sektörden iki temsilciden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilmeye alınacaktır.

İstanbul’da düzenlenecek bir etkinlikte, Rennes festivalinde en iyi yapım ödülü alan kisa film ile birlikte başvuruda bulunan projeler için de bir gösterim gerçekleştirilecektir.

Seçilen en iyi üç projenin yaratıcıları Şubat ayında Rennes şehrinde gerçekleşen Travelling Festivali’ne katılmaya hak kazanacak, aynı zamanda animasyon yapım şirketleri ile buluşarak bir projenin gerçekleştirilme evreleri ve Fransa ve Avrupa’da var olan çeşitli finansal kaynaklar hakkında görüşme fırsatı elde edecekler. Yol ve konaklama masrafları, Rennes Travelling festivali ve Fransa Büyükelçiliği tarafından karşılanacaktır.

Daha fazla bilgi için, mesajlarınızı animasyonprojesi@gmail.com adresine iletebilirsiniz.

Saygılarımla

--
Nigar Ersin
Fransa Türkiye Büyükelçiliği Görsel-İşitsel Bölümü

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails