24 Kasım 2009 Salı

Depremdeki İlk 72 Saat, Çizgi Romanla Çocuklara Anlatılacak

Sayın çizgi roman okurları, lütfen aşağıdaki haberi okuyun ve en alttaki soruya yanıt verin:

İstanbul Valisi Muammer Güler, Deprem Olduktan Sonraki İlk 72 Saatin Çok Önemli Olduğunu Belirterek, Bu Konuda Toplumun Eğitilmesi Gerektiğini Söyledi. Güler, Çocukların Konuyla İlgili Eğitimi İçin Depremle İlgili Çizgi Roman Hazırlattıklarını, Bu Kitapları Yarından İtibaren Okullarda Öğrencilere Dağıtacaklarını Açıkladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, deprem olduktan sonraki ilk 72 saatin çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda toplumun eğitilmesi gerektiğini söyledi. Güler, çocukların konuyla ilgili eğitimi için depremle ilgili çizgi roman hazırlattıklarını, bu kitapları yarından itibaren okullarda öğrencilere dağıtacaklarını açıkladı.

12 Kasım 1999 depreminin 10. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Tiyatro ve sinema sanatçılarının katılımlarıyla destek verdiği etkinlikte, "Güvenli Yaşam İçin Bir Adım Atalım" projesi hakkında bilgi verildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, depreme hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul'daki okulların depreme karşı güçlendirilmesi kapsamında 220 okulu yıkıp yeniden yaptıklarını söyleyen Güler, 400 okulun ise güçlendirildiğini dile getirdi. Güler, ayrıca 100 okulu yıkıp tekrardan yapma hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Afetlere hazırlığın bilgilenmek ve bilinçlendirmekle başladığını anlatan Vali Güler, bu amaçla bireye, aileye, kurumlara yönelik pek çok eğitim çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Güler şunları söyledi: "Birey ve aileye yönelik ilk 72 saat dediğimiz önemli bir çalışmamız var. Bugün eğitimle ilgili bir faaliyetimizi sizlere duyurmak istiyoruz. Afete hazırlıkla ilgili eğitim kitaplarımız yarından itibaren okullarımıza dağıtılacak. Çizgi roman konseptinde sunulacak 'Tehlike avı' adında bir çizgi roman hazırladık. Bundan daha da önemlisi depremde ilk 72 saat isimli bir kitabı çocuklarımıza ve tabiî ki onların ailelerine yönelik hazırladık. Çocuklarımızı eğitirsek onlar vasıtasıyla da ailelerine ulaşacağız. Yarından itibaren 1 milyon 36 bin 'Tehlike avı' kitabımız, 2 milyon 165 adet 'Depremde ilk 72 saat' kitabımız ilk ve orta dereceli okullarımıza dağıtılacak. Bu kitaplarda yer alan bilgileri uygulamaları olarak öğrenmek isteyenler, veliler, sevgili İstanbullular sizleri gönüllü olmaya ve güveli yaşam eğitimine katılmaya davet ediyorum."

"Güvenlik Yaşam İçin Bir Adım Atalım" konulu eğitimlere, tanıtımının yapıldığı 14 Ağustos'tan bu yana 15 bin kişi başvuru yaptı. Başvuranların bir kısmının eğitiminin tamamlandığı, geri kalanların ise önümüzdeki günlerde eğitime tabi tutulacağı bildirildi. Eğitim için 12-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul'daki 5 büyük alışveriş merkezinde tanıtım stantları kuralarak, gönüllülerin başvuru yapması sağlanacak. Başvuru yapan yeni gönüllülerin eğitimi ise bağlı oldukları ilçelerde gerçekleştirilecek.

Güvenli yaşam gönüllüsü projesine Levent Üzümcü, Ayşe Kökçü, Taner Barlas, Serpil Tamur, Selçuk Uluergüven, Deniz Gökçer, Erhan Yazıcıoğlu, Mazlum Kiper, Hüseyin Köroğlu, Metin Serezli, Nevra Serezli, Tomris İncer, Betül Arım, Hakan Bilgin, Aykut Taşkın gibi sanatçılar da destek verdi. Bu sanatçılara kısa süreli eğitim verilerek güvenli yaşam gönüllüsü olmaları sağlandı. Sanatçılara sertifikalarını Vali Güler verdi. (CİHAN)

SORU - Çizgi romanın gücü anlaşılmış ve çocuklara güçlü bir sanat dalının iletişim olanaklarıyla önemli bir konuda bilgi aktarılmak istenmiş. Bu çizgi roman projesiyle ilgili haber yapılırken projeye destek veren bir çok oyuncunun adı verilmişken eseri kaleme alacak olan çizer, yazar, renklendirici, kaligrafist gibi sanatçıların adları neden verilemmiş? Ajans üzerinden de olsa, Valilik ekibinden de olsa bu çizgi romanı birileri yazmıyor, çizmiyor mu? Eser üzerinden haber yapılırken sanatçılarına saygısızlık edilmesinin amacı ne olabilir ki?

1 yorum:

mit dedi ki...

Aslında oldukça güzel ve faydalı bir çalışmaya imza atmışlar. fakat yazar-çizerlerin isimlerine yer verilmemesi ayıp olmuş gerçekten de. Dilerim basit bir yanlışlık yada unutkanlıktır.

Linkler

Related Posts with Thumbnails