30 Haziran 2021 Çarşamba

Hayalet Resimli Mecmua Sayı 47 Paylaşımda

Haziran ayında 47. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

“Popüler Gündem” sayfamızda bu ay ilk olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir’in, öğrencilik yıllarından başlayıp, 35 yıl boyunca 81 ili köy köy gezerek, dinlediği masalları Anadolu Türk Halk Masalları adlı kitapta topladığını duyuruyoruz. Ardından, Fransa’nın Moselle ilinde yer alan Malbrouck Şatosu, Galyalıların en ünlüsü Asteriks’i Kasım ayının sonuna kadar ağırlayacağını belirtiyoruz.

Popüler Kültür sayfamızı, haziran ayında Belçika’da yeni bir Milo Manara sergisinin açıldığı haberiyle sonlandırıyoruz.

Bünyamin Tan “Babil Kütüphanesi” bölümünde, Osman Nuri Eralp’in Osmanlıca ilk bilim kurgu öyküsünü inceledi: “Başka Dünyalarda Canlı Mahlûkat Var mıdır?” İlgi ve merakla okuyacağınızı umuyoruz.

Sırada Sevcan Mutlu’nın hazırladığı “Bir Tarihçinin Kitaplığı” bölümü var. Bu ay Ahmet Şimşirgil’in “Kayı III- Osmanlı Tarihi: Haremeyn Hizmetinde” adlı kitabını inceliyor. Keyifli okumalar.

Selcan Aktaş’ın hazırladığı N-Ödül sayfasında bu ay, 1940’ta Pulitzer ve 1962’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen John Steinbeck’in mükemmel ötesi edebiyat eseri Gazap Üzümleri var.

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümünda bu ayın konu başlığı; İsyankâr Kentler.

Röportaj Bölümünde Bünyamin Tan editörümüz Sibel Çelikel ile sohbet ediyor.  Keyifle okuyacağınızı umuyoruz.  

Murat Yapıcıer’in yazıp çizdiği “Olgu İle Algı” çizgi bandın ardından  Sibel Çelikel’in yeni yepyeni bir öyküsü bizi bekliyor: Baltacı Hano Ve Öfkenin Dansı.

Sıra geldi artık tiryakisi olduğunuz Comic Sohbet’e. Korkmaz Uluçay bu ay sizler için “Kimde Servis?” adlı öyküsünü yazdı.

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” 47. sayımızda bölümü tüm heyecanıyla devam ediyor.

Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı Fakabasmaz Zihni’nin Maceraları–2 çıktı. Hala almadıysanız çok şey kaçırdınız demektir.

Mizah Öyküsü” sayfamızda Atilla Bilgen “Kadınlar Ve Erkekler! “adlı öyküsünün üçüncü ve son bölümüyle yine bizlerle.

Sosyal Sorumluluk sayfamızda “Bu sezon 1 karacanın yaşamının bedeli 1400 TL. 174 karacadan elde edilecek 250 bin TL, Bu canların kaybını telafi eder mi?” diye soruyor ardından var gücümüzle “Av Cinayettir!” diye haykırıyoruz.

Çeviri Öykü sayfamızda Murat Yapıcıer, Ellis Parker Butler’in “Zayıfladıkça Zayıfla” adlı öyküsüyle bizlerle.

Yeni Çıkan Kitaplar bölümümüzde bu ay Sibel Çelikel’in “Türkiye Türkçesinde Öncelik Filleri Ve İşlevleri “adlı kitabı tanıtıyoruz.

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Havana Kazan Biz Kepçe!” 

Cyberpunk Öykü sayfamızda İsmet Buğra Haşlamacı “İntikamın İki Yüzü” adlı öyküsünün üçüncü ve son bölümüyle bizlerle.

Murat Yapıcıer “Çizgili Şiir” bölümünde “Buluşmak Üzere!” diyor.

Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızın konusu: “Ekrandaki Kadına Şiddet Görüntülerinin Gençler Üzerindeki Sosyal Ve Psikolojik Etkileri”

47. sayımızın son sayfasında Murat Yapıcer’in Manga Mania’sı var.

Temmuz  ayında 48. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç'e, Murat Yapıcıer’e ve Nevra Çelikel'e grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

            47. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/CSLKjZSPafy36w

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/d/c2cwNMd-ehdHFQ

Hayal’et Resimli Mecmuayı online okumak isterseniz:

https://online.fliphtml5.com/shugq/oawh/

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails