12 Kasım 2020 Perşembe

Ümit Kireççi'yle Anne, Baba ve Öğretmenler İçin "Çizgi Romanı Anlama Kılavuzu"" Röportajı

Çizgi roman yayıncılığına iddialı bir giriş yapan Dinozor Genç yayınları DC Kitaplarıyla ergenlerin ve gençlerin sorunlarını dile getiren Diana: Amazonlar Prensesi, Smallville’li Superman, Super Sons, Sevgili Justice League, DC Super Hero Girls, Black Kanary comicslerini dilimize kazandırdı. 

Editör Nihal Ünver araştırmacı-yazar Ümit Kireççi'yle çizgi romanla hedef kitle arasındaki ilişki hakkında sohbet ederek katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyorlar. 

Ümit Kireççi duyurusu:
"Ergen olmak, genç olmak, dünyaya sesini duyurmak için uğraşmak ve çocukla yetişkin arasında sıkışmış olmak...

Bu sorunları eğlenceli ve serüven dolu kurgularla ele alan Dinozor Genç DC Comics çizgi romanlarını ve çizgi romanı konuşacağız."

Nihal Ünver duyurusu:
"Çizgi roman aleminin bence en bilgili ve ilgili bir ismiyle buluşuyorum cuma günü. Çok şey öğreneceğimiz kesin, bir de çok eğleneceğimiz :)
・・・
Yazar, sanat eğitmeni Ümit Kireççi ve editörümüz Nihal Ünver ile “Çizgi Roman” üzerine söyleşimize 13 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’da herkesi Instagram canlı yayınımıza bekliyoruz.

Ümit Kireççi kimdir?  

1972 Almanya doğumlu yazar ve sanat eğitmeni. Genel Sanat Yönetmeliği görevini sürdürdüğü Lila Düşler Tiyatrosunda çocuklar için oyun yazıyor, sergiliyor, yaratıcı drama liderliği yapıyor. Çizgi roman alanında araştırma yazıları kaleme alıyor, senaristlik yapıyor, ders veriyor, kitap yazıyor. Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) yöneticiliğini sürdürmektedir."



 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails