31 Ekim 2017 Salı

Bursa’nın mizah dergisi HONK! raflarda

Mustafa Emre ÖZGEN / bursa.com
...

Bursalı Yiğit Metin Genç’in hazırladığı mizah dergisi “HONK!”, raflardaki yerini aldı.



“Sıfırıncı Sayı” ibaresiyle çıkan dergi ücretsiz olarak okurlara sunuldu.
Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Yiğit Metin Genç, lise yıllarından beri karikatür çiziyor. İnternet ortamında yayınlanan karikatürleri samimiyetsiz bulan Genç, dergiciliğin genel görüşün aksine henüz bitmediğini düşünüyor.
“MİZAH DERGİCİLİĞİ ŞİRKETLEŞMEMELİ”
HONK! İle ilgili bursa.com’a konuşan karikatürist, Gırgır ve Penguen dergileri kapandıktan sonra toplumda yayılan “mizah dergiciliği bitti” düşüncesine katılmadığını söyledi. Daha önce de dergi girişimleri olan Genç, şöyle konuştu; “Dergimiz, dergicilik bitti anlayışına bir başkaldırı. Başarılı yazarlar ve çizerler olduğunu biliyoruz. İlk sayımızı sponsorlarımızın desteği ile çıkardık. Üç ayda bir, daha fazla sayfa ile çıkmayı planlıyoruz. Ayrıca okurlarımızdan dönüş bekliyoruz. Dergimizde yazmak ve çizmek isteyen arkadaşlar bize ulaşabilir. Benim bu işten para kazanmak gibi bir derdim yok. Mizah dergiciliği şirketleşmemeli.”
Sıfırıncı sayısı 1000 adet basılan “HONK!” Bursa’da Çizman Çizgi Roman Dükkanı, Ezgi Kitapevi Nilüfer ile İstanbul Kadıköy’de Büyülü Dükkan, Haram, Rengin ve Hayali sahaflarında bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails