24 Şubat 2016 Çarşamba

M. Kutlukhan Perker "Büyüklere Masallar" Çizgi Romanı Çıktı

M. Kutlukhan Perker "Büyüklere Masallar" çizgi romanı karakarga etiketiyle çıktı. Çizgi romanın özetini Ahmet Ümit pek bir güzel çıkarmış arka kapakta. Okuyanınız bol olsun M. K. Perker biz dün başladık okumaya:

“Kısa öyküleri hep sevmişimdir. Kısa fantastik öyküleri daha çok severim. Hele bu kısa öyküler resimli roman olarak yayımlanmışsa bayılırım. Evet, sevgili M. K. Perker, bu kitapta son derece zor bir işi keyifli bir hale getirmiş. On iki karede bize olağanüstü hikâyeler anlatıyor. Hayatın içinden derlenmiş, hayatın sırlarıyla efsunlanmış sıra dışı hikâyeler. Kısa öykünün sırrı, çarpıcılığındadır. Hikâye sona erdiğinde, şahane bir masal dinlemiş gibi öylece kalırsınız. O öylece kaldığınız anda, bütün hikâyeyi bir kez daha düşünürsünüz, ‘Öyle miydi? Yok yahu aslında yazar-çizer bize şunu demek istemişti’ diye. Perker işte okuruna bunları hissettiriyor, bunları düşündürtüyor. Evet, Perker, sadece ülkemizde değil dünyadaki en önemli çizgi romancılardan biri.
Onun çizgilerinde sadece mizah, sadece ironi yok, aynı zamanda hem edebiyat, hem de sinema var. Onun kalemi, bizlere hayatın ve sanatın derinliklerinde benzersiz bir yolculuk vaat ediyor.”
– Ahmet Ümit

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails