13 Temmuz 2014 Pazar

"Çizgi romanda dişinin yükselişi" Kadın Kahraman Haberi

Hürriyet gazetesinde Mehmet İren imzalı hoş bir derleme:

Kaynak - Hürriyet

Çizgi romanda dişinin yükselişi

Mehmet İREN yazdı

‘Erkekler kahraman, kadınlar prenses’ dönemi masallarda sürebilir ama çizgi roman ortamlarında çok ömrü kalmadı. 2014 tamamen kadın süper kahramanların yılı olmasa da yükselişte oldukları bir yıl.

Geçen günlerde Twitter’da ‘çizgi roman seven erkeklerin hayalindeki sevgili’ başlığıyla bir görsel dolanıyordu. Fantastik atının üzerinde zırhını geçirmiş ama bir şekilde göğüs dekoltesinden de taviz vermemeyi başarmış, kılıçlı Victoria’s Secret modeli gibisinden bir hanım kız... Çizgi roman ortamlarının testosteron tabanlı olduğu az bilinen bir şey değil. Sinema uyarlamaları da pek bir değişiklik yaratmış sayılmaz. Hepi topu bir Elektra, bir de Catwoman filmi var ki onlar da ‘olmasaydınız daha bile iyi olurduk’ dedirten cinsten. Ama dünya yavaş yavaş da olsa değişirken, çizgi romanların da değişmesi kaçınılmaz. Marvel ve Image gibi yayıncıların bu yıl kadın kahramanların başrolde olduğu serilere yer vermesi de bunun kanıtı. Dikkat etmenizde fayda olan altı tanesini sizin için seçtik.

Kadın kahramanları yakından tanımak isterseniz, haberin devamı için Çizgi romanda dişinin yükselişi'ne geçiş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails