1 Haziran 2014 Pazar

BAŞKA YERDEN HİKAYELER 6, SHANGAI DEVIL 5, JULIA 7, NATHAN NEVER 15 Çıktı!

Çizgi Düşler Yayınları hızını kesmeden okurlarla çizgi romanlarını buluşturmayı sürdürüyor:  

BAŞKA YERDEN HİKAYELER 6

Eser Alt Başlığı: GÖLGELERİ İZLEYEN ADAM / ALBERT EINSTEIN’I KAÇIRAN KADIN
Yazar Adı: Carlo Recagno
Çizer Adı: Sergio Giardo
Çevirmen Adı: Yılmaz Dağlı
Orijinal Adı: Storia da Altrove 11-12
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysa

Kitap Tanıtım Yazısı :

GÖLGELERİ İZLEYEN ADAM (No: 11, Yazar: Carlo Recagno, Çizer: Sergio Giardo) 1859 Eylülü. Sherlock Holmes ile ezeli düşmanı Professor James Moriarty arasındaki büyük savaşın arkaplanı ortaya çıkıyor. Moriarty’nin yıllardır peşinden koştuğu büyük sır açığa çıkıyor. Her şey Tibet dağlarında bir manastırda kesişiyor ve orada dünyanın en büyük bilgi hazinesi son kez açılıyor!

ALBERT EINSTEIN’I KAÇIRAN KADIN (No: 12, Yazar: Carlo Recagno, Çizer: Sergio Giardo) Fransa, yıl 1804. Napoleon’un gizli servisi garip bir aşk hikâyesinin ve ölümsüzlük sırrının peşinde. Sonrasında aradan yüzyıl geçiyor ve Albert Einstein bir yandan görecelik kuramıyla uğraşırken, bir yandan da etrafına çöreklenen uğursuz bir teşkilatın baskısını karşılamaya çalışmakta. İçin işine bir de Başka Yer ajanları katılınca, ortaya elbette sizlerin keyifle okuyacağı inanılmaz bir öykü çıkıyor.


SHANGAI DEVIL 5

Eser Alt Başlığı: CASUSLARIN KOMPLOSU – KATİLLERİN SAATİ
Yazar Adı: Gianfranco Manfredi
Çizer Adı: Della Monica, Barbeti & Ramella
Çevirmen Adı: Fatih Okta
Orijinal Adı: Shangai Devil 9-10
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

Kitap Tanıtım Yazısı :

CASUSLARIN KOMPLOSU (No: 9, Yazan: Gianfranco Manfredi, Çizen: Raffaele Della Monica) Çin’de ortalık iyice karışmış, neredeyse tüm Batılı ülkelerin gizli servisleri ortalıkta dolaşmaya başlamış ve her şey birbirine girmiştir. Kahramanımızın dostu Risto Almanların eline düşerken, Şangay Şeytanı ve Mavi Fenerler de ortakı amaç uğruna işbirliğine girerler.

KATİLLERİ SAATİ (No: 10, Yazan: Gianfranco Manfredi, Çizen: Giuseppe Barbati ve Bruno Ramella) Boxer isyanı iyice yükselirken Ugo ve Mavi Fenerler Çin topraklarının derinliklerine inmektedirler. Gördükleri tek şey ise ucu bucağı belli olmayan bir kıyım ve ölüm dalgasıdır. Çin halkıysa bir kez daha yaşanan bu acı ve ölüm dalgasının altında kıvranmaktadır.


JULIA 7

Eser Alt Başlığı: KORKU BULMACAYA DÖNÜŞÜNCE / SUÇ ALETİ / SAVAŞÇILAR
Yazarlar: Berardi, Calza ve Ghè / Berardi ve Mantero
Çizerler: Michelazzo / Piccioni ve Zuccheri / Enio
Çevirmen Adı: Meltem Görgün
Orijinal Adı: Julia 55, 56, 57
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

Kitap Tanıtım Yazısı :

KORKU BULMACAYA DÖNÜŞÜNCE (No: 55, Yazar: Giancarlo Berardi, Lorenzo Calza ve Alberto Ghè; Çizer: Ernesto Michelazzo) Garden City, bazen adının akisne büyük adaletsizliklerin yaşandığı bir şehir olabiliyor. İşte bu maceramızda şehri kasıp kavurmaya başlayan bir seri cinayetler vakası! Julia tamamen kendisine yönelik intikam amaçlı bu cinayetleri çözebilecek mi?

SUÇ ALETİ (No: 56, Yazar: Giancarlo Berardi ve Maurizio Mantero; Çizer: Valerio Piccioni ve Laura Zuccheri) Diğerleri gibi sıradan bir sile olan Norton ailesi aniden ortadan kayboluverir. Aradan birkaç sene geçince, oğulları polisin eline düşer ve korkunç bir aile cinayeti sırrı ortaya çıkar. Tüm şehir şaşkınlık içindeyken, Julia aklındaki bazı şüphelerin peşinden gidecek ve olayların aslında çok daha farklı olduğunu ortaya çıkaracaktır.

SAVAŞÇILAR (No: 57, Yazar: Giancarlo Berardi ve Maurizio Mantero; Çizer: Enio Legisamón) Bir savaş oyunu tutkunu olan Orson Daley, gerçek kurşunlarla öldürülür. Cinayetle sonuçlanan bir hobinin arkasında gizlenen toplumsal sorunlar Julia’nın önünde açıldıkça çözüme ulaşmak daha da zorlaşacaktı.


NATHAN NEVER 15

Eser Alt Başlığı: BABİLİN ESRARI – GELECEK VİZYONU – GÜNAH ŞEHRİ
Yazarların Adları: Vietti, Vigna, Piani
Çizerlerin Adları: Di Clemente, Fara, Resinanti
Çevirmen Adı: Kozan Demircan
Orijinal Adı: Nathan Never 91, 92, 93
Yayın Editörü: Burak Emiralp
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

Kitap Tanıtım Yazısı :

BABİLİN ESRARI (No: 91, Yazan: Stefano Vietti, Çizen: Paolo Di Clemente) Kadim zamanlarda, Babil’in yüce Rahipleri “Kutsallar” diye andıkları dünya dışı bir ırklar koruyup susma anlaşması yapmışlardı ve bu anlaşma sayılamayacak kadar uzun bir süre devam boyunca devam etmişti. Ta ki Nathan’ın yaşadığı çağda bir antropolog işleri karıştırana dek.

GELECEK VİZYONU (No: 92, Yazan: Bepi Vigna, Çizen: Antonio Fara) Nathan aralarında yeni bir yakınlaşma doğması umuduyla kızı Ann ile birlikte her şeyin uzağında küçük bir bungalovda geçirecekleri kısa bir tatile çıkmıştır. Oysa olaylar çok farklı yönlere doğru gelişecektir.

GÜNAH ŞEHRİ (No: 93, Yazan: Stefano Piani, Çizen: Matteo Resinanti, Çizen: Antonio Fara) Şehrin büyükbaşlarından birinin üç fahişe tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar dizisi, kahramanımıza yaşadığı kentin aslında yalan dolan ve günahların üstünde nasılda yükseldiğini bir kez daha gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails