24 Ekim 2013 Perşembe

Bir Müzik Grubu "Superman Is Dead"

Aşağıdaki illüstrasyonu ilk gördüğümde yanında bazı şarkı sözleri ve konser görüntüleri vardı. Önce olayı tam anlamadıysam da resme gülümsediğimi hatırlıyorum. 
DC Comics'in destansı Crisis öyküsünün en vurucu kapaklarından birine gönderme yapılmıştı resimde. 

Superman ölmesin, evren yok olmasın diye hayatını feda eden Supergirl'ün ölümüyle yıkılan Superman onu kucağına almış kadere isyan ve yas çığlığı atıyordu orjinal kapakta. Not düşmek gerekirse aynı savaşta birçok kahraman ölmüştü ve en büyük kayıplardan biri de Flash olmuştu...

İşte bu savaşın en ünlü kapağını yeniden yorumlayan Marvel Zombies çizeri Arthur Suydam keyifli bir yorum yapmış. Bu yorumda Supergirl yaşıyor ama ağzında elma var ve belli ki başta Superman olmak üzere diğer zombi kahramanlar tarafından yenilecek. 

Resmi ve ne anlattığını buldum ama şarkı ve konser görüntüleri çok açıklanmamıştı ilk araştırmamda. Derine daldım ben de ve bu defa aşağıdaki resmi buldum. Bir albüm kapağı. İlk bakışta "Superman is Dead"in albümün adı sandım ama sonradan anladım ki bu müzik grubunun adıymış.

1995 yılında Bali, Kuta Rock City'de kurulan ve müzik hayatını sürdüren grup Bobby KoolEka RockJerinx üçlüsü tarafından kurulmuş. Grubun ismi "Silvergun Superman" grubunun adının değişmesiyle ortaya çıkmış. "Mükemmel insan yoktur" felsefesini ön plana çıkarmak isteyen grup bu ismi alarak punk-rock türünde şarkılar yapmıştır. 

Grubun resmi sitesinde DC Comics kahramanı Superman'in ölümüne herhangi bir atıfta bulunulmamış. Bu bakımdan grubun isminin benimsenen hayat görüşünden değil de çizgi romandan geldiğini iddia etmek doğru olmayabilir. Ancak dünyanın ilk süper kahramanı olma özelliği taşıyan Superman'in 1995 yılında ölmüş olmasının yarattığı etkinin de bu hayat görüşünün benimsenmesinde parmağı olmadığını söylemek mümkün değilmiş gibi geliyor bana. 


Hem İngilizce hem de kendi dillerinde şarkı seslendiren grup son derece açık sözlü olmayı tercih etmiş. Hemen her şarkısında insanın yüzüne dürüstçe fikrini haykırmış.

Superman Is Dead 

(1999 Aynı Adlı Albümden)


You're acting perfect to the people 

But become hypocrite parasite 

Tricking around and stealing everything 

Changing all fantasy now misery 


Like a gun I'll make a judge for you 

And you have no longer reason to live 

You are not innocent anymore 
Responsibility now is your door 



Give back the power to the people 

Do not put in the mind of a man 

You are not superman anymore 
Because good people died by your hand 



Superman is dead 

Got no time for you, and you will never knew 

Superman is dead 
Full of guilty heads, wish we never had


Superman Is Dead resmi sitesi

Şarkıları indirmek isteyenlere

***
Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails