31 Mayıs 2013 Cuma

ÇROP Ödülleri Röportajları - 9 / Arkabahçe

4. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri'nde okurlarca aday gösterildikten sonra oylarla "En İyi Çizgi Roman Satış Noktası (Sahafiye, Kitabevi) 2012" kategorisinde ödüle layık bulunan Arkabahçe sorularımızı yanıtladı
ÇROP -  Son dönemler gerçekleşen çizgi roman artışını nasıl görüyorsunuz?

Arkabahçe - En önemli etkinin çizgi roman yayıncılığına yönelik ilginin artması olduğunu düşünüyoruz. Farklı girişimcilerden gelen farklı seçimlerin ve doğal olarak ay içinde çıkan çizgi roman çeşidinin artmasına yol açtığına ve okuyucunun ilgisini tekrar canlandırdığına inanıyoruz. Yani talep ile değil arz ile başlayan bir gelişme yaşanıyor. Ama bu da beraberinde yeni okuyucular getiriyor.

ÇROP - Ülkemiz çizgi roman sektörünün geleceğini nasıl buluyorsunuz?

Arkabahçe - Özellikle mangaların yeni okuru çizgi roman dükkanlarına veya kitapçılardaki çizgi roman köşelerine yönlendirmesi ve aynı zamanda eski okurların sevdiği dergilerin de yayın hayatına devam etmesi her yaş kitlesinde birçok okurun çizgi romana duyduğu ilginin artmasını sağladı. İlgi varsa bu iş büyüyecek demektir.

ÇROP -Türk çizgi romanı için temenni ve umutlarınız nelerdir?

Arkabahçe - "İthal ikamesi ile gelişen her sektör belli bir büyüklüğe ulaştığında kendi markasını yaratma çabasına girer" ekonomik gerçeğinden yola çıkarsak gelecek yıllar içinde bu çabanın artarak büyüyeceğine ümidimiz olduğunu söyleyebiliriz.

ÇROP - ÇROP Ödülleri oylaması 4. kez yapıldı. Bu oylama ve çizgi romanımız ilişkisi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?


Arkabahçe - ÇROP Ödülleri'nin ülkemizdeki boşluğu iyi bir şekilde doldurduğuna inanıyoruz. Böylece çizgi romana emek vermiş insanların emeklerinin manevi karşılığını alabileceği bir platform oluşmuş oluyor. Ama yine de oylama ve adaylıklar konusunda hâlâ çözülmesi gereken bazı sorunlar olduğunu düşünmekle beraber umarız ÇROP Ödülleri daha da bilinir hale gelir ve yıllarca bir gelenek haline gelerek devam eder.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails