12 Mart 2013 Salı

Manfredi Soruları Yanıtlamaya Devam Ediyor

Büyülü Rüzgar ağır adımlarla sona yaklaşırken Gianfranco Manfredi röportajının da sonuna yaklaşıyoruz. Başta Büyülü Rüzgar'ın "Skinwalker" adını taşıyan 125. sayısı olmak üzere tüm diğer LAL Kitap çizgi romanlarında devam eden röportajda Ümit Kireççi'nin iki sorusuna yanıt vermiş Manfredi:

- Hayat kadınları ve kadına uygulanan toplumsal ve cinsel baskı yine birçok şekilde karşımıza çıkıyor. Kadın kurban etme, içki karşılığı satılma, kadın kaçırma ve işkence etme, tanrıçalar üzerinden kadının asıl değerinin anlatılması çabası, kadın eşcinselliği, burnu kesilen kadın, erkeklere başkaldıran kadın ruhu… Kadın cinselliğinde özgürlükçü düşünce metninize Kızılderililerden mi girdi, yoksa siz mi daha ön plana çıkararak Kızılderililerden aldığınız bazı şeylerle mi karıştırdınız?

- İktidar, hırs, büyü, ruhlar ve aşk… Shakespeare ve Büyülü Rüzgar… Birçok sayıda ya tiyatro oyunları oynanıyor büyük ustanın, ya kitabı okunuyor ya da atıfta bulunuluyor hatta göndermeler var sık sık. Bunun sebebini okuyucularınıza örneklerle açıklamak ister misiniz? 

Bu arada Skinwalker'lar hakkında bilgi almak isteyenlere son sayfalardaki bilgileri okumasını önereceğimiz gibi Jim Isaac'in yönettiği 2006 yapımı "Skinwalkers" filmini izlemeniz çok yerinde olur demek isteriz. İşte rastgele seçilmiş bir sitenin linki ve Skinwalkers  

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails