8 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye'nin İlk Manga Dergisi Çıkıyor!

Ülkemizde manga kültürüyle ilgilenen tonlarca insan olmasına rağmen neden Türkiye'de yapılmış bir manga okuyamadık hâlâ?" İşte biz, Türkiye'deki milyonlarca gencin içinden yalnızca üç kişi olarak bu hayali kurduk ve sizin desteğinizle hayallerimiz gerçekleşecek! Türkiye'nin ilk manga dergisini bekleyin, bize katılın, bu heyecana ortak olun!
Kurucu Ekip:
- Öykü Yücetürk
- Ege Ovacık
- Ahmet Torun
Yazarlar:
- Ümit Köysu
- Canan Göksu Kafalı
- Özgür Özgen Fişek
Çizerler:
- Öykü Yücetürk
- Ege Ovacık
- Ahmet Torun
- Cansu Yener
- Alper Karakadılar
- Hatice Gül
Kesinleşen Seriler:
- Yolcu (Seinen)
Çizer ve yazar arayışımız devam etmektedir, manga yapım grubumuza katılabilir: http://www.facebook.com/groups/162020047225517/ ve projelerinizi şu adrese yollayabilirsiniz: shiroinku@ymail.com

9 yorum:

JAMES WHITE dedi ki...

Heyecan verici bir çalışma. Umarım kısa sürede çıkar ve okuruz. Koleksiyonlarımız şenlenecek :D

Adsız dedi ki...

Türkiye'de yapılmış bir manganın olmamasının nedeni yalnızca Japonya'da yapılanlara manga denmesidir. Türkiye'de manga teknikleri kullanarak bir çizgi roman yapılabilir fakat manga olarak adlandırılması teknik olarak yanlış olur. mesela Kore'de manga çizimleri kullanılarak yapılan çizgi romanlar Manhwa olarak adlandırılır.

umarım ortaya iyi bir çalışma çıkarırsınız. çizer arkadaşlara çağrı yapmışsınız fakat biraz daha fazla bilgi verirseniz daha iyi olur. çizimler mi manga tarzı olacak yoksa sağdan sola mı okunacak bunlara değinmemişsiniz.

Ahmet Torun dedi ki...

Çizimler manga tarzında olacak, fakat sağdan sola değil, solda sağa okunacak, tamamen Türkçe ve tamamen orijinal hikayeler olacak.

Adsız dedi ki...

açıklama için sağolun umarım gölge e dergi gibi türkiyedeki fanzin eksikliğini biraz da olsa kapatacak başarılı bir dergi olur. Başarılar.

Ahmet Torun dedi ki...

Bir şey değil. Sizin desteğiniz olmadan hiçbir şeyi başaramayız, Türkiye'de çizgi roman sektörünün hâli malum, biz bir de Türkiye'de manga sektörü oluşturmak istiyoruz ki, bu hayli zor bir iş.

Ahmet Torun dedi ki...

Hatice Gül ekipten ayrıldı. Irmak Özşen ve Özgün Güneş ekibe katıldı. Dergimizin çıkış tarihi biraz daha ileri alındı fakat üç aylıktan iki aylığa dönme ihtimalimiz var.

ekin kara dedi ki...

Türkiyede manga pazarının olmaması Japon kültürüne ait olduğu için mi yani Türkler de türk kültüründen manga yapamazlar mı, manga hazırlamak istiyorsak bundan vaz mı geçmeliyiz??

Unknown dedi ki...

biz manga demeylim çizimtrak diyelim:)

Unknown dedi ki...

Çizimtrak diyelim manga demeyelim bizde buna:)

Linkler

Related Posts with Thumbnails