11 Şubat 2012 Cumartesi

Japon Çizgi Romanlarına İlgi Artıyor

Volkan Kaşık -
Türkçe'dekinin aksine, sağdan sola doğru okunan Japon çizgi romanları "Manga"ların Türkiye'de önemli bir hayran kitlesi olduğu bildirildi.
Türkçe'dekinin aksine, sağdan sola doğru okunan Japon çizgi romanları "Manga"ların Türkiye'de önemli bir hayran kitlesi olduğu bildirildi.
Akılçelen Kitaplar Satış Yöneticisi Ahmet Atmaca, "Çukurova 5. Kitap Fuarı"a katılmak üzere geldiği Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Stantlarında, Japon çizgi romanlarının da bulunduğunu ifade eden Atmaca, Japonca'da "Manga" kelimesinin "çizgi roman" anlamına geldiğini, dünya genelinde de Japon çizgi romanlarının böyle adlandırıldığını ve geniş bir takipçi kitlesi bulunduğunu belirtti.
"Anime" çizim sanatı ile çizilen Manga'ların kökeninin, 1770'li yıllara kadar dayandığını ifade eden Atmaca, "Manga'lar Türkiye'de de takip edilmeye başlandı. Manga'ların kendilerine has okur bir kitlesi var. Japon çizgi romanları, çocuklar başta olmak üzere, çok sayıda kişi tarafından beğeniyle takip ediliyor. Hayranları ayrıca, bu çizgi romanlardan uyarlanan animasyonları da sıkı bir şekilde takip edip, izliyor" dedi.
-Sağdan sola doğru okunuyor-
Atmaca, Japonca'nın, sağdan sola ve harflerin tersten yazıldığı bir dil olduğunu ifade ederek, "Çizgi romanın orijinalı buna göre hazırlandığı için, Türkçe basımlarında da Manga'lar sağdan sola doğru okunuyor. Sayfaları da ters yöne çevriliyor, bir kitabı sondan başa doğru okuyormuşsunuz gibi bir his yaratıyor. Ancak, okuyucular kısa sürede bu şekilde okumaya alışıyor" diye konuştu.
Manga'lardan, "Death Note" (Ölüm Defteri) serisinden 6 çizgi romanı Türkçe'ye çevirdiklerini belirten Atmaca, "Toplamda 12 cilt olan serinin ilk 6 kitabı yoğun ilgi gördü. Diğer 6 kitabın da çeviri işlemleri devam ediyor. Kısa süre içerisinde diğer ciltleri de yayınlayacağız. Ayrıca farklı Manga serilerini de yayın programımıza almaya çalışıyoruz" dedi.
"Dünyanın en heyecanlı ve macera yüklü Manga serisi" olduğu belirtilen "Death Note"ta konu olan "Ölüm Defteri", "Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk"un insanoğlu dünyasına düşürdüğü gizemli bir defter. Kitapta, bu defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren "Light Yagami" adlı kahraman ile dünyadaki bir çok gizemli olayı çözen "L" adlı gizemli dedektif arasındaki mücadele anlatılıyor.
- Adana

Kaynak - Haberler

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails