8 Temmuz 2011 Cuma

Pepee ve Pocoyo: İkizler Burcu! mu?

TRT Çocuk'ta yayınlanan "PEPEE" adlı çizgi film okul öncesi çocukların çok hoşuna gidiyor. Tıpkı Yumurcak TV'de yayınlanan "POCOYO" gibi... İşin ilginç tarafı ikisi de birbirinin aynı gibi! Kıyafetleri, arkadaşları, öyküleri, grafik dünyaları... Tek farkla Pepee "trakya karşılaması" öğreniyor ve habire Türk bayrağı direğine tırmanıyor...

ANİMASYON STÜDYOSU TÜM HAKLARI SAKLIDIR 2006 HAYAL DÜNYASI
Pocoyo series, logo and characters ™ & © 2005 - 2011 Zinkia Entertainment, S.A

Oğlum her ikisini de aynı isimle izliyor başladıklarında... Niyeyse!


Ümit Kireççi

3 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Hakikaten benziyorlar hiç dikkat etmemiştim.

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

Evet, niyeyse :))
Mesela şundan olabilir mi: İntihal suçu (yani fikir/bilgi hırsızlığı) nedeniyle akademik ceza alan bir ademoğlunun Milli Eğitim Bakanı olduğu bir memlekette en kolay yolun yeniden tasarlamak/yaratmak yerine başkasının üretimini kopyalamak olduğunu bilenlerin seri üretime geçmesi.
Bana öyle geldi de.

M.Arif Kaymak dedi ki...

Pocoyo bir İspanyol formatıdır. 2006'dan beri piyasada olan bir yapımın Kıraç beyin ekibi tarafından %100 Türk animasyonu diye çocuklara ve Türk halkına yutturulması yetkililer tarafından gayet hoş karşılanmaka.. E ne olacaktı yani , TRT Çocukta yayınlanan Keloğlan ve Dedekorkut gibi "başyapıtlarımızın" öne çıkabilmesi gerekiyordu.. ne oldu ? Ahanda "Pepee" ! Büyük başarı! sonsuz background'ta yanındaki tiplemelerin bile taklit olduğu ucuz animasyon :) Benimki çekememezlik değil tamamen öfke. Halkı kandırmanın lüzumu yok. Pocoyo muhabbeti çıktığından beri , sevimli pepee bayrak direklerinden inmiyor mübarek.. Lütfen bira olsun emeğe saygı diyoruz.. Çizgi Romanlarımızın bile çalıntı olduğu bu devirde biaz saygı ve alınteri diyorum!

Linkler

Related Posts with Thumbnails