4 Mart 2009 Çarşamba

Çizgi roman severlere göre program

03 Mart 2009 Salı 15:42
İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Kültür Müdürlüğü, çizgi romana ilgi duyan hemşehrilerini yeni bir programla buluşturuyor.
1960’lı yıllardan itibaren ilgi görmeye başlayan fakat, günümüzde etki alanı gittikçe azalan çizgi roman sanatına, yeniden dikkat çekmek amacıyla düzenlenen program, usta çizer Cem Uygun yönetiminde ayda iki kez İBB Kültür A.Ş organizasyonuyla Atatürk Kitaplığı’nda gerçekleştirilecek.
İstanbul kültürüne mal olmuş edebiyat eserlerinin resimli roman haline getirileceği çalışmada, eserlerin karakterleri, olayları, mekanları nasıl görselleştirilir sorusuna kapsamlı cevaplar aranacak. Bu doğrultuda görselleştirilecek eserler arasında Amak-ı Hayal (Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi), Puslu Kıtalar Atlası (İhsan Oktay Anar) ve İstanbul Efsaneleri (Anonim) bulunuyor.
30 kişiyle sınırlı tutulacak “Çizgi İstanbul” Atölyesi’ne katılacakların çizgi roman sanatıyla ilgili olmaları gerekiyor. Etkinliğe www.kultursanat.org sitesine isimlerini kaydettirenler katılabilecek.

Program Tarihleri

7 Mart 2009 ve 14 Mart 2009 Saat: 16.00, Atatürk Kitaplığı (Taksim)
Hasan Cem Uygun
1968 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (önce resim/grafik) Heykel bölümünde okudu.1986 yılında Limon mizah dergisi ile profesyonel yaşamına başladı. Dıgıl, Fırt, Leman, Gırgır, Hıbır ve Ustura mizah dergileri; Güneş, Cumhuriyet ve Zaman gazete ve eklerinde, karikatür ve resimli romanlar çizdi. Çeşitli ajans ve yayın evlerinde grafik tasarımcı, illustratör olarak görev alan Cem Uygun hâlen bu alandaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails