3 Eylül 2008 Çarşamba

Superman'in Doğduğu Evi Kurtar Kampanyası

,
2006 yılı Nisan ayında Çizgi Roman Okurları olarak bizler boş laf yerine proje üretmeyi, çizgi roman için emek ve zaman harcamayı dile getirdik ve sorumluluk sahibi okurlar olarak sözlerimizin arkasında durarak ÇROP'u kurduk. İnancımız odur ki okurlar bir araya gelerek çok şey başarırlar. Laklak değil icraat!

Ve Amerikadaki çizgi roman okurları ortak hareket etmeye çağrılıyor. Sonunda orada da okurların sorumluluk üstlenmesinin zamanının geldiği anlaşılmış görünüyor.

Superman'in yaratıcısı Jerry Siegel'ın gençliğini geçirdiği ve Shuster'la arkadaş olduğu dönemlerde Superman fikrini ortaya attıkları ev yıkılmak üzereymiş.


Brad Meltzer, gazeteci Mike Sangiocomo'yla evi gördüklerinde Cleveland Belediyesinin kısmi bir bakım yaptığına şahit olmuşlar. Ancak evin kısmi bir bakımdan ötesine ihtiyacı bulunmaktaymış. Belediyenin de özellikle suyla gelen zararı onarmaya pek niyeti yokmuş.

Google'ın yaratıldığı ev tarihi değer olarak koruma altına alınmış" diyor Meltzer "Buna karşın Superman'in doğduğu ev ihmal ediliyor. Bu korkunç!"



Meltzer bu durum karşısında kayıtsız kalamamış ve Amerikan Comics endüstrisine onlarca yazar ve çizer kazandırmış kahramana ve onun yaratıcısına vefalı davranarak Siegel'in dul eşi Joanne Siegel'ı aramış. Birlikte neler yapabileceklerini tasarlarken Siegel imzalı tişört satışına karar vermişler. Bu şekilde okurların bu tişörtleri alması bir tarihin ayakta kalmasını sağlayacaktır.

Meltzer, bu projenin işlevi hakkında konuşurken şunları söylemiş: "Afrika'daki aç çocukları önemsemiyor muyum? Önemsiyorum. Şehrin bir bölgesindeki yıkık bir viranenin onarımı hayat kurtarır mı? Hayır. Ama bu olay önemli, bu kahramanlarımıza verdiğimiz değer kadar önemli. Bizden öncekileri onurlandırmak için önemli. Benim için, Superman önemli."

Bakalım bu tişört satışları bir tarihi kurtarmaya yetecek mi?

Kaynak: Newsrama
,

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails