22 Ağustos 2012 Çarşamba

Civil War: "Çocukları Bombalarsan iç Savaş Çıkar"

Ülkemiz gündemine düşen bomba hepimizin malumu: Gaziantep'te patlatılan bomba 4'ü çocuk birçok insanın ölümüne, onlarcasının da yaralanmasına neden oldu. Masum çocukların ölümü yürekleri dağlarken ülkemizin dört bir yanından "intikam" sesleri yükselmeye başladı hazırlanan oyuna uygun olarak. Ancak bir gerçek var ki çocuklara karşı işlenen bombalı saldırının bir örneği çizgi romanda denendi: Civil War (İç Savaş)!

Civil War
Yazan -  Mark Millar 
Çizen- Steve McNiven
Marvel Comics
2006-2007
Civil War, kongrenin "kahramanlar maskelerini çıkarsın" kararı alması, kahramanların da çıkaranlar ve çıkarmayanlar olarak ikiye ayrılarak savaşmaya başlamasının hikayesidir.
New Warriors adlı genç süper kahramanlar grubunun TV için çektikleri "suçlu yakalama" realiti programı sırasında Nitro'ya rastlamaları, kendini patlatarak tekrar bedenleşebilen Nitro'nun kendini bir okulun içinde patlatması, bu patlamada çoğu çocuk 800-900 kişinin ölmesi toplumsal sorgulama ve tepkisine neden olur, bu da kongreyi harekete geçirir. Sonuçta kahramanlar arasında iç savaş başlar. 
Daha önce Örümcek Adam ayağını basan Hoz Comics ana öyküden uzak kalmışken şimdilerde New Avengers'i basan Gerekli Şeyler olayın tam merkezine gidiyor, hikayenin özüne dokunan ana kurguyu basıyor:
Terörün zarar vermesi için bir çocuğun ölmesi de anne ve/veya babası eve dönmemesi de onu mutsuz eder, hayatından can eksiltir... 

Teröre lanet ediyor, topluma sükunet telkin ediyor, İç Savaş'a dikkat edilmesini öneriyoruz! 


Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails