4 Ağustos 2012 Cumartesi

Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılar

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basarken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1
 ve geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım yazılarını okuyabilirler.

Avengers, vol. 3, sayı 1, 1998
Kurt Busiek yazar, George Perez çizer
Kahramanların kendi evrenlerine dönerek hayatın doğal akışına kapıldıkları sıralarda Asgard’ın dev, cüce, iblis, yaratık, ejderha, mitolojik neleri varsa saldırıya geçerek onları yok etmeye çalışırlar. Dünyanın her yanına dağılmış olan kahramanlar bunlardan kurtularak acil bir müdahale için toplantıya karar verirler. Bu saate kadar ortalıkta olmayan Thor aniden çıkagelir ve Asgard kaynaklı ciddi bir tehlikeye işaret eder. Bunun üzerine bütün Avengers üyeleri toplantıya gelirler. Thor’un verdiği brifingde Asgard’ın yıkıldığı, tanrıların kaybolduğu, kıyameti getirecek olan kılıcın da kayıp olduğu öğrenilir. Örümcek Adam hariç herkes yardıma kalır ve gruplara ayrılarak dünyaya yayılırlar. Bir grup uçarak kılıcın bulunduğu yere gider ve bahsi geçen kılıcın devasa boyutta olduğuna şahit olurlar. 

Mordred the Evil’in ortaya çıkmasıyla kaya Trollerinin yerden bitmesi ve dünyanın dört yanında Asgard mitolojisi yaratıklarının diğer ekiplere saldırması bir olur. Mordred alt edilir ama bu arada Scarlett Witch yakalanır. Zaten tüm bu saldırılar ve mücadelelerin amacı onu ve kılıcı ele geçirmektir. Asıl düşman ortaya çıkar: Morgan Le Fey.

Morgan, Scarlett’i tutsak eder, kılıcı büyü yoluyla küçültüp eline alır ve büyüsünü yaparak tüm kahramanların bir parlaklık içinde kaybolmalarını sağlar. İlk sayı burada noktalanır.

Kurt Busiek gibi usta bir yazara kalabalık gruplar çizme ustası George Perez eşlik edince hem öykü hem de çizgi okunmak yerine yalamalık yutulmalık oluyor belirteyim.

Üstteki karşılaştırmalarım ve değerlendirmelerim fazla kaçmış gelebilir, uzattıysam kusuruma bakmayın. Ancak geriye dönük Avngers – JLA serileriyle 1998 yılında başlayan her iki grubun hikayelerini bir daha okursanız eminim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Özellikle bu dizinin özetini paylaştıkça yukarıda yazılanların onlarca sayıya nasıl yayıldığını görme fırsatı bulacaksınız.

Avengers vol 3 sayı 2
Kurt Busiek - George Perez

Bir çizer 39 kişiyi tek sayfaya sıkıştırabilir mi ? EVET Çizebilir!

Yıl 1998 diye başlıyor hikaye ama ilk kareden itibaren fonda bir ortaçağ şatosu ve köyü görünür. İki sefil ve çapkın serf iki hatuna asılmaya kalkışırlar; ki önlerini döndüklerinde hatalarını anlarlar, bunlar She-Hulk ile Binary (Ms. Marvel) dir. Sopalanırlar ve o sırada Kraliçe Morgan Le Fey'in şövalyeleri (Queens Vengeance) uçarak geçer: Donar, Knave of earts, Circe The Sorceress, Sealord, Iron Knight, Blackbird, Sir Fulminator, Lady Comet, Star Knight, Daystar...
Mordred bu alternetif gerçeklikte bu kahramanları yaşatmak yerine öldürmeyi önerirken Morgan bunu red eder. Onun eğlencesidir bu. Vision taştandır ve hizmetçisidir, Scarlett Witch zindandadır, başta Thor-Donar olmak üzere tüm Avengers askeridir, bir kötü daha ne ister?

Donar, gaipten sesler duyarak gerçekliğini sorgulamaya başlar ve uçar gider kraliçesinin karşısından. Mordred panikler... Bu sırada ağzından söz çıkaramayan Scarlett zindanda büyü yapmaya çalışmaktadır.

Yeoman America, köy yollarında ilerlerken Longbow'a rastlar. Bu kişi Hawkeye'dır. Captain yalandan sıyrılmıştır, onu da kendine geitirir. "Not another alternate reality! Not again"... Birlikte diğerlerini uyandırmaya giderler. WASP ile Photon (siyahi Ms. Marvel'ın yeni adı) onlara katılırlar ama Iron Man kaz kafalılık edince kendilerini 33 kafası bulanık Avengers'in kuşatmasında bulurlar.

Captain "çağrıyı dinleyin" dediğinde Quasar, Justice (New Warriors'dan) ayılırlar. Kalanlarsa Namor'un abuk çıkışıyla transa geri dönerler ve köşeye sıkışmış 6 Avenger son derece ekşın bir savaşa girişirler. Umutsuzdur durum ama Thor'un saf değiştirmesiyle iş biraz dengelenir gibi olur. Küçük grup kaçar.

Son sayfada bir mucize gerçekleşir ve Scarlett Witch'in gözlerinden çıkan ışınlar Wonder Man'i ortaya çıkarmıştır. Wonder Man'in bedeni saf ionic enerjidir...

Devamı Gelecek...!

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails